Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curajos nevoie mare: Șeful Uber regretă că a caracterizat UCIDEREA jurnalistului Khashoggi drept o GREȘEALĂ a guvernului saudit

realitatea.net
taxi uber aplicatie

Directorul Uber, Dara Khosrowshashi, a încercat să clarifice de ce a descris uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi drept o „greșeală” a guvernului saudit, transmite CNN.

Khosrowshahi a făcut remarcile inițiale într-un interviu cu Axios, într-un videoclip a fost publicat în mediul online. "Cred că Guvernul a spus că a făcut o greșeală", a declarat directorul companiei atunci când a fost întrebat dacă șeful saudit al fondului suveran saudit, Yasir Al Rumayyan, ar trebui să continue să facă parte din Consiliul de Administrație al Uber.

Citește și: Dan Barna, îndemn pentru susținătorii săi: Vom recomandata să îl voteze pe Klaus Iohannis

Fondul saudit este al cincilea acționar al Uber, deținând 5,3% din companie, informează mediafax.ro.

CEO-ul Uber a comparat asasinarea jurnalistului Khashoggi cu problemele pe care le întâmpină compania de ridesharing cu tehnologia autonomă. Anul trecut, un vehicul de testare autonom al Uber a ucis o femeie care mergea în timpul nopții cu bicicleta în Arizona. Sistemul software al mașinii autonome a detectat femeia drept obiect necunoscut, apoi drept un vehicul, apoi drept o bicicleta și nu a frânat.

Citește și: EXCLUSIV Cine e omul din umbră al noului ministru de Interne, Marcel Vela

Procurorii au decis, la începutul acestui an, că Uber nu se va confrunta cu acuzații penale. Compania și-a oprit temporar programul de testare a vehiculelor și și-a închis operațiunile cu vehicule autonome în Arizona.

"Am făcut și noi greșeli cu tehnologia autonomă, ne-am oprit și ne revenim din acea greșeală", a spus Khosrowshashi, potrivit sursei citate. "Cred că dacă oamenii fac greșeli, nu înseamnă că nu pot fi iertați. Cred că Guvernul saudit a luat-o în serios", a adăugat oficialul companiei.

Citește și: Viorica Dăncilă: Pot sa fac lucruri bune pentru oameni

Axios a precizat că șeful Uber a sunat, ulterior, pentru a-și exprima regretul față de comentariile pe care le-a făcut și a trimis un e-mail în care a oferit clarificări. "Am spus ceva, în acel moment, în care nu cred. Atunci când vine vorba despre Jamal Khashoggi, moartea sa este de condamnat și nu trebuie iertată sau uitată", se arată în e-mail.

CIA a concluzionat că prințul moștenitor Mohammed bin Salman a dispus personal moartea lui Khashoggi, care a dispărut acum un an de zile din consulatul saudit din Istanbul.

Citește și: Ludovic Orban a făcut un anunț important despre salariul minim:’Evident va fi o creștere’

Un număr de 11 persoane suspectate ca fiind implicate în crimă au fost acuzate, anul trecut, de procurorii saudiți. Oficialii au spus că cinci dintre acestea au primit pedeapsa cu moartea pentru că au fost implicate direct în „ordonarea și executarea infracțiunii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.