Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curăţenie pe cheltuiala altora: Bolojan le cere primarilor să facă treaba Consiliului Judeţean

News.ro
Ilie Bolojan

În vreme ce primarii se revoltă că Guvernul le dă responsabilităţi în domeniul vaccinării fără să le dea şi banii necesari (încălcând art. 6 din Legea finanţelor publice locale), președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, vrea să scape de bălăriile de pe marginea drumurilor din județ pe cheltuiala primăriilor. Între timp, prima ninsoare din această iarnă din judeţul Bihor a prins Consiliul Judeţean nepregătit, drumurile judeţene fiind adevărate patinoare în ultimele ore.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat că se va face curățenie pe marginea tuturor drumurilor din județ. Problema va fi rezolvată până anul viitor, a promis Bolojan. În intravilan, primăriile vor fi obligate să îngrijească drumurile, procedură care riscă să fie declarată ilegală în caz de contestare, având în vedere că este vorba despre obiective aflate în administrarea altor autorităţi.

„Un lucru care te surprinde neplăcut când intri în România dinspre vestul Europei, traversând cu maşina județul Bihor, sunt marginile neîntreţinute ale multora dintre drumuri: șanțuri necosite, lăstăriş şi arbuști crescuți pe multe porțiuni, din loc în loc parcele de terenuri necultivate. O situație ce pare de neorânduială, în unele zone. Această stare de lucruri afectează curățenia județului, turismul și dezvoltarea economică. De aceea, am decis să luăm măsuri pentru ca, până anul viitor, toate șanțurile și acostamentele drumurilor asfaltate să fie îngrijite, ca în toate țările europene”, a anunțat Ilie Bolojan pe Facebook.

Curățenia se va face în funcție de programul stabilit de autoritățile județene.

„De trei ori pe an (la sfârșitul lunilor mai, iulie și septembrie), toate șanțurile trebuie tunse. Nu vor mai fi astfel pline de bălării. În interiorul localităților curățarea șanțurilor o vor face primăriile. În afara acestora, administratorul drumului: Consiliul Județean Bihor pentru cele județene și Compania națională de autostrăzi şi drumuri naționale, pentru cele naționale. Până la sfârșitul acestei luni vom stabili cu toate primăriile cine şi de ce porțiune de drum răspunde. Nu vom mai avea zone de care nu răspunde nimeni, cum am avut până acum. Ne dorim ca anul viitor drumurile din Bihor să arate ca cele din Polonia sau Ungaria”, a precizat Bolojan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.