Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curentul conservator din PNL intră în conflict cu Florin Cîțu pe tema educației sexuale în școli

evz.ro
PNL

Deputatul PNL Daniel Gheorghe, exponent al curentului conservatorilor liberali, cataloghează ca fiind „o aberație” dorința premierului Florin Cîțu și a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, de a introduce în școli ore de educație sexuală fără acordul părinților.

„În calitate de parlamentar liberal, ca unul care își asumă deschis valorile creștine, valori pe care PNL le-a apărat de-a lungul întregii sale istorii, eu nu pot alege, în discuția privind Educația Sanitară, decât varianta "opt in" prin care părinții aleg în mod asumat și responsabil pentru copiii lor să urmeze cursul facultativ mai sus citat. Opțiunea "opt out" este de fapt o "șmecherie" prin care cursul devine din "la alegerea părinților" un fel de semi-obligatoriu încălcând vizibil prevederile existente la articolul 26 si la articolul 29, paragrafele (1), (2) și (6) din Constituția României”, a scris parlamentarul liberal pe Facebook.

„Să introduci Educația Sanitară în trunchiul comun al programei de învățământ este de asemenea o aberație în contextul în care materii fundamentale precum Istoria, Fizica ori Biologia mai au puțin și sunt sărite de tot din schema orarului școlar! De asemenea, mi se pare cel puțin nedreaptă și profund incorectă paralela pe care o fac unele personalități publice între așa numita educație sexuală si disciplina Religie”, a adăugat acesta.

Deputatul spune că educația sexuală nu trebuie să se tranforme în „marxism cultural sexualizant”.

„Educația Sanitară NU este ideologie de gen, NU se poate face legal și moral prin varianta "opt out" și NU poate fi transformată într-un curs intensiv de marxism cultural sexualizant care să spele creierele copiilor cu un cocktail dintre "Caietele" lui Gramsci și "Eros și Civilizației" al lui Marcuse, predat de activiștii stângii radicale! Sunt liberal conservator și îmi voi asuma susținerea în Camera Deputaților a legii adoptate ieri de către Senat în varianta nemodificată, fără o multitudine de posibile amendamente care pretind a fi binevoitoare dar care știți foarte bine cum îl ascund pe "tatăl minciunii" printre detalii stufoase și aparent generoase. Am încredere în dreapta judecată a colegilor deputați. Împreună pentru o Românie demnă!”, a conchis Daniel Gheorghe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.