Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curg reacțiile internaționale după moartea lui Navalnîi: 'A fost ucis brutal de Kremlin' / 'E o crimă!'

Reuters.com
Aleksei Navalnîi

Direcţia Investigaţii a Districtului Autonom Iamalo-Neneţk din cadrul Serviciului Federal al Penitenciarelor din Rusia a început o anchetă cu privire la decesul opozantului rus Alexei Navalnîi, anunţă instituţia pe site-ul său. În paralel, lumea Occidentală condamnă Kremlinul pentru decesul opozantului rus.

Ce spune Zelenski

Volodimir Zelenski a declarat că este „evident” că Vladimir Putin s-a aflat direct în spatele morții lui Alexei Navalnîi. „Este evident că Putin se află în spatele morții lui Navalnîi”, a spus Volodimir Zelenski. Vorbind în Germania, liderul ucrainean a declarat că președintelui rus nu-i pasă cine moare atâta timp cât poziția sa în fruntea statului este asigurată.

Laureatul Premiului Nobel pentru Pace

Laureatul Premiului Nobel pentru Pace Dmitri Muratov, redactor-şef al ziarului rusesc Novaya Gazeta, a declarat vineri pentru agenţia de presă Reuters că moartea liderului de opoziţie rus Aleksei Navalni este o "crimă" şi că, în opinia sa, condiţiile din închisoare au dus la decesul său, relatează Rador Radio România.

Navalnîi a plătit cu viaţa pentru opoziţia la un "sistem de opresiune" (ministrul de externe francez)

Liderul de opoziţie rus Aleksei Navalnîi a plătit cu viaţa pentru "rezistenţa în faţa unui sistem de opresiune", a declarat, vineri, ministrul de externe francez Stephane Sejourne, reacţionând la decesul cunoscutului activist politic rus. Anterior, Serviciul Penitenciarelor din regiunea rusă Iamalo Neneţk a confirmat moartea lui Navalnîi. "Moartea sa, într-o colonie penală, ne reaminteşte de realitatea regimului lui Vladimir Putin", a spus Sejourne.

Navalnîi a fost "ucis brutal de Kremlin" (preşedintele Letoniei)

Preşedintele Letoniei, Edgars Rinkevics, a scris vineri pe platforma de socializare online X că liderul de opoziţie rus Aleksei Navalnîi a fost "ucis brutal de Kremlin". "Oricare aţi gândi despre Navalnîi ca politician, el a fost pur şi simplu ucis brutal de Kremlin. Aceasta este o realitate şi este ceva ce trebuie să ştim despre adevărata natură a regimului actual din Rusia. Condoleanţe famililiei şi prietenilor", a subliniat preşedintele leton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.