Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curiozitatea unui deputat: `Cine plătește vacanțele Răvășitoarei? Președintele ori amărâtul de cetățean?`

Facebook
iohannis piramide

A curs și va mai curge multe cerneală  cu privire la vizita cuplului prezidențial în Republica Arabă Egipt. Ceea ce trebuia să fie o vizită oficială de o mare importanță s-a transformat, cel puțin în opinia publică din România, într-o chestiune strict mondenă după apariția imaginilor cu președintele și soția sa în calitate de turiști speciali la Piramide. Asta în condițiile în care România a făcut apel la ajutor internațional din cauza crizei Covid care a dat peste cap sistemul sanitar românesc.

Deputatul PSD Radu Cristescu face un dur rechizitoriu ”turiștilor prezidențiali” și se întreabă dacă vizita ar trebui plătită de contribuabilul român sau de președinte și soția sa din propriul buzunar:

”Că președintele nostru se plimbă în țări exotice cînd România e îngropată de crize și sufocată de moarte s-a lămurit deja toată lumea. Rămîn, însă, alte întrebări. Și e nevoie urgentă de răspunsuri la ele, pentru că vorbim de sfidarea unui întreg popor năpăstuit. Spre exemplu, aș avea niște curiozități legate de plimbarea în Egipt. Am fost informați oficial că a fost vorba de o vizită de stat – cel mai înalt nivel posibil – în care s-au marcat 115 ani de relații diplomatice, s-a discutat despre impulsionarea schimburilor comerciale, despre colaborare în domenii precum industria de apărare, energie, agricultură, transporturi, IT&C, securitate cibernetică, educație, cercetare și inovare. Drăcia-dracului, însă.

Cu dl.președinte nu a fost niciun responsabil din guvern în respectivele domenii, începînd cu ministrul de Externe. În numele tuturor se cheamă că a vorbit dl.președinte, deși pariez că profesorașul de fizică liceală nu înțelege nimic din domeniile respective.

Ori poate s-o fi rușinat că ar fi trebuit să meargă după el cu un sobor de momîi demise cu șuturi în fund pe post de guvernanți respectabili.

Nu au fost miniștri, dar a fost, în schimb, răvășitoarea Primă Doamnă.

Și de aici vine a doua mea curiozitate.

Vizitele de stat, de regulă, impun și prezența primelor doamne, măcar la recepțiile oficiale. Nu e o regulă de fier, e adevărat. Se mai întîmplă ca protocolul anunțat din timp să stipuleze absența soțiilor de președinți/premieri de la acțiuni. În acest caz, însă, ele nu mai însoțesc soții în vizitele respective, pentru că nu ar avea sens. Doamna Iohannis nu a participat la niciuna dintre reuniunile la nivel înalt de la Cairo, nu apare pe siteul niciuneia dintre cele două președinții, nu e pomenită pe nicăieri, la fel cum nu e pomenită doamna Entissar Amer, soția președintelui egiptean.

De ce a mai ținut morțiș să meargă la Cairo, totuși?

Simplu: întreaga vizită în Egipt a fost doar o escapadă turistică, și doamna profesoară de la Sibiu nu putea rata ocazia să bifeze Sfinxul și faraonii pe agendă. De parcă nu i-ar fi ajuns ”sfinxul” de lîngă ea...

Marea întrebare e: dacă Prima Doamnă, altminteri complet absentă din spațiul public, nu a fost ”prinsă” în vizita de stat, cine plătește pentru cheltuielile sale, nu mărunte? Administrația prezidențială, deci contribuabilul român, ori dl.președinte, din leafa babană și din banii personali strînși din meditații?

Cred că cineva de la președinție trebuie să dea urgent un răspuns la aceste întrebări, dar repede, pînă nu ne pleacă prezidentul în alte zări mai calde ori mai reci, fugind de crize și de propriul popor...”, susține parlamentarul pe pagina sa de facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.