Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cursă încinsă pentru președinția USR PLUS: Dan Barna are un avantaj fragil, cu două zile înainte de închiderea votării (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna Dacian Cioloș Barna Cioloș

După cinci zile de vot, alegerile interne din USR PLUS arată o competiție strânsă între Dan Barna și Dacian Cioloș. Cel de-al treilea candidat, Irinel Darău, nu a reușit să convingă foarte mulți colegi să-l voteze.

Potrivit unor surse din USR PLUS, până marți, 21 septembrie, au fost în alegerile interne pentru președinția partidului peste 27.000 dintre cei 45.000 de membri cu drept de vot.

Dan Barna este pe primul loc în preferințele membrilor USR PLUS, cu peste 15.000 de voturi. Dacian Cioloș este pe locul doi, cu 11.500 de voturi. Chiar dacă în acest moment cursa este una strânsă, cu peste 12.000 de voturi încă neeprimate, se estimează că Dan Barna se va impune cu un scor de aproximativ 60%. Votul se va încheia joi, 23 septembrie.

Mierucri, 15 septembrie, USR PLUS a anunțat că alegerile pentru funcția de președinte al partidului s-au amânat pentru joi, deoarece, marți, au votat și cei care nu aveau drept, potrivit unei decizii a Biroului Național al formațiunii.

„Biroul Național decide în unanimitate reluarea procesului de vot pentru alegerea prin vot electronic universal a Președintelui USRPLUS începând cu data de 16.09.2021, ora 10:00 și mandatează Comisia electorală și Secretariatul General să operaționalizeze această decizie de urgență. Decizia a fost luată în urma sesizărilor adresate Comisiei electorale privind situația unor membri care nu aveau drept de vot, dar este posibil să își fi exercitat acest drept dintr-o eroare tehnică a platformei care a expediat link automat de vot. Secretariatul General împreună cu Birourile Județene vor procesa până la data/ora reluării votului toate corecturile tehnice necesare sesizate către Comisia Electorală până astăzi (miercuri - n.r.) ora 14:00”, anunță USR PLUS.

Potrivit sursei citate, toți membrii USR PLUS cu drept de vot își pot exercita votul din nou de joi dimineață, începând cu ora 10:00, iar perioada de vot se va prelungi cu 24 de ore, până la 23 septembrie, ora 10:00.

„Biroul Național reiterează faptul că au drept de vot toți membrii care aveau cotizația plătita la zi la luna aprilie, data extragerii Registrului electoral”, precizează comunicatul de presă.

În cursa pentru președinția USR PLUS s-au înscris trei candidați, respectiv Dan Barna, cu lista „La Guvernare 2024”, Dacian Cioloș, cu lista „Uniţi, reuşim”, precum și Irineu Ambrozie Darău - „Împreună USR-PLUS”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.