Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CURSĂ NEBUNĂ pentru atingerea ratei de vaccinare de 70% în Africa de Sud: sistemul de GRATUITĂȚI intră în joc

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Sud-africanii au fost încurajați să se vaccineze anti-COVID-19, Asociația Sud-africană de Fotbal (SAFA) oferind un stimulent constând în bilete gratuite la un meci de calificare la Cupa Mondială, împotriva Etiopiei. Obligația de a fi vaccinat pentru a intra pe stadionul First National Bank din Johannesburg face parte dintr-o campanie a guvernului de creștere a ratei de vaccinare a populației, relatează insidethegames.biz. Se preconizează că, în cazul în care campania din țară nu se va accelera, pragul de 70% de vaccinare a populației, necesar pentru a găzdui evenimente FIFA, nu va fi atins până în decembrie 2022.

Ministrul Sănătății, Joe Phaahla, a salutat programul și a cerut ca cele două organisme să colaboreze. "Este o situație avantajoasă pentru ambele părți, îi va stimula pe toți, cluburile, jucătorii și afacerile din fotbal. De asemenea, dorim ca și alte sectoare ale economiei să revină la normalitate, dacă majoritatea populației este vaccinată, sectoare precum turismul, restaurantele și așa mai departe. Așa că mă aflu aici pentru a îmbrățișa și a sprijini pe deplin inițiativa SAFA.

Prin vaccinare, viața poate reveni la ceea ce era înainte și oamenii își pot continua viața normală de zi cu zi." Președintele SAFA, Danny Jordaan, se așteaptă ca fanii care revin pe stadioane pentru meciul de calificare la mondialul din Qatar 2022, din 12 octombrie, să marcheze începutul revenirii spectatorilor la evenimentele cu participare în masă. Mai multe organizații și ligi sportive din întreaga lume încurajează sau impun în mod activ ca sportivii, personalul și fanii să se vaccineze. Comitetul Olimpic și Paralimpic al Statelor Unite a decis ca vaccinurile să devină obligatorii pentru întreaga sa delegație înainte de Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.