Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cursa pentru Downing Street 10 - Fostul ministru al sănătăţii Sajid Javid îşi exprimă sprijinul pentru Liz Truss

 Sajid Javid

Şefa diplomaţiei britanice Liz Truss, ajunsă în finala competiţiei interne pentru preşedinţia Partidului Conservator (şi implicit pentru funcţia de prim-ministru al Regatului Unit) a primit miercuri un nou sprijin, de această dată din partea fostului ministru al sănătăţii Sajid Javid, transmit DPA şi AFP.

Într-un editorial publicat miercuri de cotidianul The Times, Javid, a cărui demisie de luna trecută din funcţia de ministru al sănătăţii a declanşat o ''hemoragie'' de plecări din guvern care l-au forţat pe Boris Johnson să renunţe la conducerea partidului, a criticat planurile fiscale ale lui Rishi Sunak, considerate insuficient de ambiţioase.

''Dacă vom putea reînnoi guvernul cu o agendă curajoasă, conservatorii vor putea înfrânge întotdeauna'' partidele de opoziţie, în frunte cu laburiştii, şi ''Liz (Truss) este plasată cel mai bine pentru a face asta'', a apreciat Sajid Javid.

El a spus că ''tăierile fiscale sunt acum esenţiale''.

Sajid Javid este al cincilea fost candidat care îşi exprimă susţinerea pentru Liz Truss.

De la începerea campaniei electorale interne, Liz Truss şi Rishi Sunak au avut opinii divergente mai ales pe subiecte legate de fiscalitate. În timp ce Truss promite scăderi de impozite, anunţând că va reveni asupra creşterii cotizaţiilor sociale introduse în primăvară pentru a finanţa sistemul public de sănătate, pus la încercare de pandemia de COVID-19, Sunak pledează în special pentru măsuri imediate de stopare a inflaţiei, urmate de o scădere graduală a taxelor până la finalul mandatului viitorului parlament.

Dacă cei doi finalişti au fost desemnaţi în urma unor voturi succesive rezervate deputaţilor conservatori, alegerea succesorului lui Boris Johnson va reveni membrilor Partidului Conservator, al căror număr este estimat la aproximativ 200.000. Rezultatul acestui vot prin corespondenţă va fi anunţat pe 5 septembrie.

Până atunci, Boris Johnson asigură interimatul la conducerea guvernului de la Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.