Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cursurile online impuse de pandemie au afectat rezultatele elevilor din clasele gimnaziale din Italia

vestidinrusia.ro
zoom intalnire online

Elevii din clasele gimnaziale din Italia au avut rezultate mai slabe la examene în ultimul trimestru, din cauza cursurilor online impuse de pandemia de coronavirus, a informat miercuri într-un raport Institutul pentru Evaluarea Sistemului de Învăţământ (INVALSI), relatează EFE.

Comparativ cu anul 2019, elevii din cursurile primare şi secundare au obţinut "calificări" mai scăzute, atât la limba italiană cât şi la matematică, în timp ce la limba engleză au rămas stabile, scrie Agerpres.ro.

Cei mai afectaţi din punct de vedere educaţional au fost elevii care provin din "contexte socio-economice şi culturale mai defavorabile", notează raportul.

"Trebuie să considerăm şcoala prioritară pentru a ieşi cât mai bine din această fază. Educaţia este baza oricărei renaşteri fără ea nu există dezvoltarea ţării", a declarat ministrul italian al educaţiei, Patrizio Bianchi, la prezentarea rezultatelor la Roma.

În schimb, şcoala primară s-a menţinut "stabilă" şi a fost capabilă să facă faţă dificultăţilor pandemiei, garantând rezultate egale cu cele din 2019, şi similare în toate regiunile din Italia.

Raportul avertizează totodată că "pandemia a accentuat problema abandonului şcolar" şi că pandemia de COVID-19 "a determinat redescoperirea funcţiei sociale a şcolii".

Raportul INVALSI semnalează o ameliorare a rezultatelor în anul 2019 comparativ cu 2018, astfel încât aceste rezultate negative provocate de efectul pandemiei "necesită strategii urgente pentru a redresa sistemul şcolar italian".

Raportul se bazează pe 3,82 de milioane de evaluări realizate online, la care au participat 1,1 milioane de elevi de la cursurile primare şi aproape 1 milion din clasele gimnaziale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.