Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Constituțională a României discută sesizarea privind modificarea adusă legii nr. 393/2004

CCR

Curtea Constituțională a României analizează marți sesizarea formulată de 80 de parlamentari ai Partidului Mișcarea Populară, PNL și deputați neafiliați, pentru modificarea adusă legii nr. 393/2004 privind statutul aleșilor locali, informează Mediafax.

Președintele Partidului Mişcarea Populară, deputatul Eugen Tomac, a anunțat pe 21 iunie, că sesizează Curtea Constituţională în legătură cu iniţiativa legislativă de modificarea a Legii privind statutul aleşilor locali.

Parlamentul a decis că mandatul consilierilor, primarilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene să nu înceteze de drept în cazul în care partidul pe listele căruia au candidat fuzionează cu alt partid.

Vezi și: Viorica Dăncilă participă la deschiderea Programului de internship al Guvernului - ediția 2018

"Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, după votul din Senat, că adoptarea unei legi care să le asigure mandatul primarilor, consilierilor și președinților consiliilor județene chiar și în cazul în care partidul pe listele căruia au fost aleși fuzionează cu o altă formațiune politică este una abuzivă, inspirată din idiologia totalitară și are o singură țintă - PMP", se arăta într-un comunicat de presă al PMP.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Senat, în calitate de cameră decizională, cu 77 de voturi " pentru", nicio abţinere şi 34 de voturi "împotrivă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.