Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Constituțională austriacă consfințește expulzarea imamilor plătiți de Turcia

Sebastian Kurz

Politica statului austriac de a-i expulza pe predicatorii musulmani finanţaţi de Turcia nu este discriminatorie, a decis joi Curtea Constituţională a Austriei, într-una din disputele care divizează Viena şi Ankara, transmite dpa, potrivit https://www.agerpres.ro/.

Doi imami turci au sesizat Curtea Constituţională după ce Austria le-a revocat vizele, în baza Legii cu privire la islam, adoptată de fostul guvern de centru şi pusă în aplicare de actualul executiv de dreapta.

Citește și: Orange, Telekom, Vodafone și UPC România se aliază! Ce vor să declanșeze

Legea interzice entităţilor străine să finanţeze organizaţii ale musulmanilor, precum Uniunea Islamică Turcă (ATIP), în cadrul căreia activează în jur de 60 de imami care lucrează în Austria ca funcţionari publici turci.

'Apărarea autonomiei şi independenţei Bisericilor şi religiilor acreditate este în interesul public', a explicat joi Curtea Constituţională.

Citește și: A fost făcut public! Cine ar fi făcut, de fapt, poza în care Laura Codruța Kovesi ar fi în crama lui Sebastian Ghiță

Predicatorii ATIB sunt în continuare finanţaţi de guvernul turc, nu de musulmanii din Austria.

Cea mai mare organizaţie musulmană din Austria, Comunitatea Credinţei Islamice, a anunţat joi că s-ar putea adresa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pe motiv de restrângere a libertăţii religioase.

Citește și: Lovitură pentru Opoziție! Sondaj devastator

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a salutat decizia Curţii Constituţionale. 'Slavă Domnului, ne dă posibilitatea să luptăm împotriva islamului politizat şi împotriva influenţelor din Turcia şi alte ţări', a declarat Kurz.

Cancelarul austriac este un critic acerb al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan şi a făcut presiuni pentru stoparea negocierilor de aderare a Turciei la UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.