Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Constituțională declară NECONSTITUȚIONALĂ legea privind guvernanța corporativă

www.ccr.ro
CCR

Curtea Constituţională a României (CCR) a analizat marţi, sesizarea PNL cu privire la modificările aduse legii referitoare la guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a anunțat că judecătorii au admis sesizarea de neconstituționalitate a PNL, pe motiv că în traseul legilslativ nu s-a respectat principiul bicameralismului.

”Am admis sesizarea, în special din cauza nerespectării principiului bicameralismului. Legea a plecat de la inițiatori cu vreo trei excepții de la aplicarea Ordonanței de Urgență, apoi într-o Cameră s-au adăugat trei legi și în cealaltă Cameră s-a triplat numărul. Pe de altă parte, legea modificatoare cuprinde un text neconstituțional pentru că, la rândul său, Guvernul poate să adauge câte întreprinderi vrea ca să le excepteze de la aplicarea legii”, a declarat președintele CCR.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul CCR, pe ordinea de zi a şedinţei de plen se află obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea articolului 1 alineatul (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, obiecţie formulată de un număr de 64 deputaţi liberali. 

Cu privire la modificările aduse legii, deputaţii liberali au sesizat numeroase încălcări ale tehnicii legislative în procesul de elaborare şi adoptare a proiectului de lege, precum şi instituirea unui regim juridic extraordinar care conferă Guvernului atribuţii ce depăşesc cadrul constituţional.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.