Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Constituțională a DECIS: USR, victorie URIAȘĂ cu inițiativa 'Fără penali în funcții publice'

www.ccr.ro
CCR

Curtea Constituțională au luat în dezbatere, marți, iniţiativa legislativă de revizuire a Constituţiei, care aparţine USR, denumită de partid iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”.

Judecătorii Curții Constituționale au stabilit că această inițiativă îndeplinește condițiile constituționale. În acest context, inițiativa merge în Parlament unde va fi dezbătută și votată și mai apoi ar putea fi supusă unui referendum național.

Vezi și: Simona Halep este pe locul 1 în lume în Clasamentul 'Power Index': WTA a anunțat clasamentul

În 21 septembrie2018, USR a depus la Parlament a doua tranşă de semnături pentru iniţiativa Fără penali în funcţii publice, peste 780.000, îndeplinind astfel condiţiile impuse de lege pentru declanşarea referendumului, respectiv 500.000 de semnături din 21 de judeţe.

Iniţiativa Fără Penali în funcţii publice propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Legat de această iniţiativă a USR deputatul PSD Cătălin Rădulescu a explicat, la începutul lunii februarie, că a fost depusă plângere la Parchetul General împotriva iniţiativei „Fără penali în funcţii publice” deoarece peste 500.000 de semnături au fost falsificate de USR.

În replică, USR a anunţat că va depune plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele Silviei Mihalcea, secretar general al Camerei Deputaţilor şi împotriva lui Georgică Tobă, şeful Departamentului Legislativ, pentru fals în acte, privind iniţiativa „Fără penali”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.