Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Constituţională a Republicii Moldova analizează validarea alegerilor prezidenţiale

Curtea Constituţională a Republicii Moldova (CCM) a anunţat luni că, având în vedere epuizarea tuturor litigiilor electorale în instanţele de drept comun, va examina marţi, 13 decembrie, cu începere de la ora 10:00, adresarea Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la confirmarea rezultatului scrutinului prezidenţial şi validarea mandatului preşedintelui Republicii Moldova, informează Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Igor Dodon speră că victoria PSD va schimba retorica Bucureştiului

Din considerente tehnice, în incinta CCM vor avea acces doar postul public de televiziune TV "Moldova 1' şi portalul de ştiri privesc.eu, care vor asigura transmisiunea live a şedinţei publice, a precizat CCM.

Tot luni, Curtea Supremă de Justiţie a Republicii Moldova (CSJM) a respins recursul avocaţilor în procesul intentat de Diaspora privind organizarea alegerilor prezidenţiale în afara graniţelor Republicii Moldova.

Contestaţia a fost semnată de 140 dintre cei peste câteva mii de cetăţeni moldoveni care nu au reuşit sa voteze în 13 noiembrie, din cauza numărului insuficient de buletine în secţiile de vot deschise peste hotare în cadrului turului doi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

Citeşte şi: Reacția oligarhului Vlad Plahotniuc, după scorul zdrobitor obținut de PSD în alegeri

Avocata semnatarilor, Veronica Mihailov-Moraru, a declarat pentru Radio Chişinău că reprezentanţii Diasporei nu se vor opri la această decizie. Potrivit Veronicăi Mihailov-Moraru, decizia CSJM este una 'regretabilă, însă aceasta nu surprinde'.

Socialistul prorus Igor Dodon a câştigat turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 13 noiembrie din Republica Moldova cu peste 52% din voturi, învingând-o pe contracandidata proeuropeană Maia Sandu, votată de aproximativ 48% dintre alegători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.