Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Constituţională de la Roma: 'Copiii italieni ar trebui să primească numele de familie ale ambilor părinţi'

Freepik.com
familie copii protectia minorilor

Copiii italieni ar trebui să primească numele de familie ale ambilor părinţi, a decis Curtea Constituţională de la Roma, modificând astfel tradiţia prin care toţi nou-născuţii sunt numiţi automat după tatăl lor, informează Reuters.

Actuala practică este "discriminatorie şi dăunătoare pentru identitatea" copilului, a precizat instanţa supremă din Italia într-un comunicat, adăugând că ambii părinţi ar trebui să aibă posibilitatea de a alege numele de familie ale copiilor lor.

Copiii ar trebui să primească numele de familie ale ambilor părinţi în ordinea decisă de aceştia, cu excepţia cazului în care părinţii se pun de acord ca fiii sau fiicele lor să primească doar unul dintre nume, a adăugat Curtea Constituţională a Italiei, potrivit Agerpres.ro.

Noua legislaţie, care urmează să fie aprobată în Parlament, va fi necesară pentru a pune în aplicare această decizie.

Ministrul italian al Familiei, Elena Bonetti, a scris pe Faccebok că Guvernul de la Roma va sprijini pe deplin Parlamentul în acest proces de legiferare.

"Trebuie să dăm substanţă (acestei decizii)... şi este o sarcină prioritară şi urgentă pentru politicieni să facă acest lucru", a precizat ea, adăugând că părinţii ar trebui să aibă responsabilităţi egale în creşterea copiilor.

Papa Francisc şi liderii politici italieni şi-au exprimat de mai multe ori îngrijorările legate de impactul generat de scăderea ratei natalităţii în Italia, în condiţiile în care cheltuielile legate de creşterea copiilor sunt considerate unul dintre factorii vinovaţi pentru această situaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.