Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Constituţională din Mali îl declară pe colonelul Goita preşedinte al tranziţiei

mali

Curtea Constituţională din Mali l-a declarat vineri pe colonelul Assimi Goita şef al statului şi preşedinte al tranziţiei însărcinat cu readucerea civililor la putere, decizie ce completează a doua lovitură de stat condusă de militari în ultimele nouă luni, transmite Reuters preluat de agerpres

Decizia Curţii prevede că vicepreşedintele tranziţiei, colonelul Goita, "exercită funcţiile, atributele şi prerogativele preşedintelui tranziţiei pentru a duce la capăt procesul tranziţiei" şi că acesta va purta "titulatura de preşedinte al tranziţiei, şef al statului".

Curtea Constituţională a ajuns la această concluzie după ce a constatat "vacantarea postului de preşedinte" în urma demisiei celui care a fost până atunci preşedintele tranziţiei, Bah Ndaw.

"Ca urmare a vacantării postului de preşedinte al tranziţiei, există motive pentru a spune că vicepreşedintele tranziţiei îşi asumă prerogativele, atributele şi funcţiile de preşedinte al tranziţiei, şef al statului", conform Curţii.

Colonelul Goita, figură proeminentă în Mali după lovitura de stat pe care a condus-o pe 18 august 2020 împreună cu un grup de ofiţeri, l-a arestat luni pe preşedintele Bah Ndaw şi pe prim-ministrul Moctar Ouane, garanţii civili ai tranziţiei începute după puci.

Colonelul Assimi Goita a anunţat marţi că i-a demis din funcţii pe Bah Ndaw şi pe Moctar Ouane. Demiterea lor a fost apoi prezentată ca o demisie, fără a exista informaţii dacă aceasta a fost una voluntară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.