Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Constituțională suspendă hotărârile contestate ale Parlamentului

stiri.md
Curtea Constitutionala Moldova

Este vorba despre hotărârea prin care e anulată numirea Domnicăi Manole în funcția de judecător la Curtea Constituțională și cea prin care Boris Lupașcu a fost numit magistrat al Înaltei Curți, transmite Știri.md.

"Astăzi, 23 aprilie 2021, Președintele ad-interim al Curții Constituționale a admis, în baza articolelor 71 alineatele (2) și (4) din Codul jurisdicției constituționale și 251 alin. (2) și (4) din Legea cu privire la Curtea Constituțională, cererea de suspendare a acțiunii acțiunii Hotărârii Parlamentului privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale și a Hotărârii Parlamentului din 23 aprilie 2021 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale, depusă de domnul Sergiu Litvinenco, deputat în Parlamentul Republicii Moldova (DCC nr. 60 din 23 aprilie 2021)", se arată în comunicatul CC.

Amintim că Sergiu Litvinenco a contestat la Curtea Constituțională Hotărârea privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea Domnicăi Manole la Curtea Constituțională și numirea lui Boris Lupașcu în funcția de judecător la Înalta Curte.

Amintim că Boris Lupașcu a fost numit judecător al CC după ce Parlamentul și-a anulat astăzi Hotărârea Parlamentului din august 2019 prin care a numit-o pe Domnica Manole judecător constituțional.

Deși Manole a fost numită în funcție odată cu Vladimir Țurcan, decizia de astăzi a Parlamentului nu-l vizează și pe fostul deputat socialist.

Lupașco a fost numit pentru un mandat de 6 ani.

Menționăm că Boris Lupașco a fost procuror al municipiului Chișinău, la începutul anilor 2000, când procuror general era Valeriu Balaban, socrul lui Maxim Lebedinschi, un apropiat al socialistului Igor Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.