Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea de Apel Craiova l-a amendat pe șeful ISJ Olt pentru că nu a răspuns în termenul legal solicitării unui profesor

ciocanel judecator

Curtea de Apel Craiova a decis, marți, amendarea inspectorului școlar general al ISJ Olt pentru că nu a răspuns la timp unei solicitări făcute în baza Legea 544/2001. Amenda este de 20% din salariul minim pe economie pentru fiecare zi de întârziere aferentă unei perioade de două luni și jumătate, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Ies la suprafață noi informații-cheie în cazul Caracal! Țiganii care ar fi discutat, la telefon, cu Luiza

Acțiunea în instanță împotriva inspectorului școlar general al ISJ Olt a fost formulată de un cadru didactic care predă religie. Nemulțumit că nu a primit la timp răspuns la o solicitare, el l-a dat în judecată pe inspectorul general școlar, iar Curtea de Apel Craiova a decis amendarea șefului ISJ.

„Admite recursul. Casează sentinta şi, rejudecând, admite în parte actiunea în sensul că aplică inspectorului școlar general al ISJ Olt o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere aferentă perioadei 04.02.2019-18.04.2019. Definitivă”, este soluția Curții de Apel Craiova.

Citește și: Lovitură pentru polițiști! Ordinul ministrului de Interne a fost publicat în Monitorul Oficial

Juristul ISJ Olt, Anca Paul, spune că profesorul a cerut ca în instanță ca inspectorul școlar general să fie amendat pentru că nu ar fi primit la timp răspunsul la o solicitare făcută către ISJ Olt în baza Legii 544/2001 privind informațiile de interes public.

„Speța este pe întârzierea unui răspuns pe Legea 544. Cadrul didactic care a formulat solicitarea către ISJ Dolj s-a îndreptat apoi în instanță și a cerut să fie amendat inspectorul școlar general, considerat responsabil de faptul că răspunsul la cererea pe Legea 544 nu a fost formulat la timp. În primă fază, cadrul didactic a cerut acest lucru la Tribunalul Olt, unde a pierdut procesul și apoi a făcut recurs la Curtea de Apel Craiova, unde văd că i s-a admis în parte cererea și s-a dispus amendarea inspectorului școlar general”, a declarat Anca Paul.

Citește și: Denise Rifai mitraliază USR-PLUS: ‘Nu e cazul să facem circ politic continuu și gratuit’ .

Juristul a precizat însă că există o cale de atac împotriva deciziei instanței. „Deocamdată, inspectorul școlar general nu va plăti amenda pentru că vom face contestație la executare”, a mai precizat Anca Paul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.