Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Europeană de Justiţie respinge două plângeri despre reformele din justiţia poloneză

judecator justitie

Curtea Europeană de Justiţie a respins joi solicitările a doi judecători din Polonia de a evalua legalitatea unor reforme judiciare din 2017, susţinând că hotărârile sale nu sunt relevante pentru cele două cazuri care le-au fost înaintate, relatează DPA, scrie Agerpres.

Guvernul naţional-conservator din Polonia a introdus în ultimii ani o serie de reforme în justiţie. Printre ele se numără şi măsura care permite sancţiuni disciplinare împotriva judecătorilor, pe baza deciziilor pe care le iau în instanţă.

În cazul actual, doi judecători polonezi au sesizat Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) deoarece s-au temut că deciziile pe care urmau să le ia ar putea atrage proceduri disciplinare împotriva lor.

Un caz vizează o dispută între oraşul polonez Lowicz şi Trezoreria statului în legătura cu plata de fonduri publice. Al doilea caz are legătură cu eliberarea anticipată a infractorilor condamnaţi, în cazul în care cooperează cu autorităţile.

Judecătorii CEJ, cu sediul la Luxemburg, au decis însă că nici unul dintre cazuri nu se bazează pe interpretarea lor a regulilor UE.

Bruxellesul este în dispută cu Varşovia din cauza mai multor aspecte ale reformelor din justiţie introduse de guvernul polonez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.