Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Internaţională de Justiţie a decis: SUA trebuie să restituie Iranului două miliarde de dolari

iran sua

Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) a acceptat cererea Iranului de a recupera aproape două miliarde de dolari din SUA, care doresc ca fondurile să ajungă la victimele atacurilor atribuite Teheranului, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluiri șocante în cazul falsului medic ginecolog. Ce a ieșit la iveală

Judecătorii au refuzat cererea SUA de a obţine o respingere a cererii iraniene. Washingtonul a susţinut că Iranul are "mâinile murdare" având în vedere presupusele sale legături cu terorismul şi că CIJ nu este competentă în acest caz.

Dar Curtea, cu sediul la Haga, a respins apelurile Statelor Unite şi a declarat că este pe deplin competentă să se pronunţe asupra acestui caz care ar putea duce la o recrudescenţă a tensiunilor între cele două ţări, care nu mai au relaţii diplomatice din 1980.

''Curtea, în unanimitate, respinge prima obiecţie preliminară de incompetenţă ridicată de Statele Unite ale Americii'', a declarat judecătorul Abdulqawi Ahmed Yusuf după citirea hotărârii CIJ.

În viitoarele audieri plenare, a căror dată nu a fost încă stabilită, CIJ va analiza dacă Teheranul poate recupera efectiv cele două miliarde de dolari îngheţaţi în Statele Unite.

Republica Islamică a iniţiat procedura împotriva Statelor Unite la CIJ în iunie 2016 pentru a obţine deblocarea fondurilor sale, procedură care a fost autorizată de Curtea Supremă a SUA în aprilie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.