Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Supremă a Braziliei ordonă guvernului să publice datele complete asupra pandemiei de COVID-19

Forbes
COVID coronavirus

Un judecător de la Curtea Supremă a Braziliei a ordonat ca guvernul să înceapă să publice din nou date complete asupra pandemiei de COVID-19, considerând că sunt necesare pentru protejarea sănătăţii publice, relatează marţi dpa.

Hotărârea judecătorului Alexandre de Moraes a fost făcută publică marţi după ce guvernul a oprit publicarea datelor cumulate în weekend, limitându-se la cifre zilnice, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Asta da curățenie! Sora și soția omului lui Ludovic Orban, angajate în Guvern!

Mai înainte, el a întârziat publicarea statisticilor COVID-19 cu trei ore după principalul program de ştiri televizate în timpul serii.

Preşedintele Jair Bolsonaro a minimalizat importanţa pandemiei, în ciuda faptului că Brazilia a confirmat peste 700.000 de infecţii, al doilea număr ca mărime la nivel mondial după Statele Unite. Peste 37.000 de oameni au murit.

Măsurile guvernului asupra statisticilor au stârnit o furtună de critici din partea parlamentarilor, experţilor în sănătate şi juridici.

În hotărârea sa, Moraes a subliniat gravitatea pandemiei şi a declarat că a cerut autorităţilor "să pună în aplicare protecţia sănătăţii publice", potrivit comunicatului publicat pe site-ul Curţii Supreme.

Citește și: Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar. Ce a decis instanța

Judecătorul a mai spus că Ministerul Sănătăţii trebuie "să restabilească pe deplin divulgarea cotidiană a datelor epidemiologice privind pandemia de COVID-19", inclusiv pe site-ul său.

El "a subliniat consecinţele dezastruoase pentru populaţie dacă măsurile recunoscute la nivel internaţional nu sunt adoptate, precum colectarea, analiza, stocarea şi diseminarea datelor epidemiologice relevante".

Între timp, un grup de organisme media a început publicarea completă a datelor privind COVID-19 pe baza informaţiilor regionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.