Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Supremă a SUA va examina la 1 noiembrie legea avortului în Texas

cdn.dnaindia.com
avort

Curtea Supremă a SUA a anunţat vineri că va examina la 1 noiembrie legea avortului în Texas, în timp ce înalta instanţă a refuzat să suspende aplicarea legii, relatează AFP.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a sesizat luni Curtea Supremă pentru a bloca această lege care interzice orice întrerupere voluntară a sarcinii de îndată ce bătăile inimii embrionului sunt detectabile, adică în jurul a şase săptămâni de sarcină, când majoritatea femeilor încă nu ştiu că sunt însarcinate.

Jurisprudenţa Curţii Supreme garantează dreptul femeilor de a avorta atât timp cât fătul nu este viabil, adică în jurul a 22 de săptămâni de sarcină, potrivit Agerpres.ro.

Dar legea din Texas are un dispozitiv unic: încredinţează cetăţenilor ''exclusiv'' sarcina de a pune în aplicare măsura încurajându-i să depună o plângere împotriva organizaţiilor sau a persoanelor care ajută femeile să facă avorturi ilegale.

Curtea Supremă, unde judecătorii conservatori sunt majoritari, a fost deja sesizată pentru prima dată şi a invocat aceste ''noi probleme de procedură'' pentru a refuza, la 1 septembrie, blocarea intrării în vigoare a legii. Guvernul federal a depus ulterior o plângere în numele său împotriva statului Texas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.