Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Supremă Croată micșorează pedeapsa pentru premier

coruptie


Sanader, în vârstă de 61 de ani, fusese condamnat în noiembrie 2012 de tribunalul regional din Zagreb la 10 ani de închisoare pentru corupţie într-un proces cu implicaţii în Ungaria şi în Austria.
El a fost găsit vinovat atunci de luarea unei mite în valoare de 5 milioane de euro de la MOL când grupul petrolier şi gazier ungar a preluat societatea croată INA în 2009. Potrivit analiştilor, acest verdict definitiv va consolida poziţia justiţiei croate care vrea să îl judece în absenţă pe preşedintele director general al MOL, Zsolt Hernadi, acuzat că i-a dat mită lui Sanader.
Printre altele, Ivo Sanader a mai fost condamnat în 2012 pentru că ar fi acceptat un comision ilegal de 482.000 de euro pe marginea unui credit acordat Croaţiei de banca austriacă Hypo Alpe Adria Group în timpul războiului sârbo-croat din 1991-1995, pe vremea când era ministru adjunct al afacerilor externe. Acest om politic a condus două guverne conservatoare (2003-2009). Activitatea sa politică a adus Croaţia în NATO în 2009 şi în cadrul Uniunii Europene, căreia i s-a alăturat în 2013,

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.