Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Custodele coroanei române, mesaj la 100 de ani de la Marea Unire: 'Să ne aducem aminte...'

ziuaconstanta.ro
principesa margareta

Custodele coroanei române, Majestatea sa Margareta, a afirmat, marţi, în şedinţa solemnă al Parlamentului, că unul dintre simbolurile unităţii de neam a fost tatăl său şi că, astăzi, datoria de a sprijini pe fraţii noştri din afara frontierelor României nu trebuie să cunoască limite, nici condiţionări.

Prezentăm integral mesajul Custodelui coroanei:

”Să ne aducem aminte astăzi de personalităţile din Sfatul ţării şi de bravii noştri soldaţi care u luptat pentru unirea noastră în anul 1918, să ne aducem aminte de oamenii noştri politici care indiferent de doctrina lor au consolidat procesul Unirii, să ne aducem aminte de regele Ferdinand şi de regina Maria care niciodată nu şi-au pierdut convingerea că România va fi victorioasă în război şi unită în timp de pace.

Contribuţia Casei regale la integrarea europeană a Republicii Moldova a început acum 100 de ani, în Basarabia străbunicilor mei, Ferdinand şi Maria. În vremea regelui întregitor a avut loc o profundă reformă agrară, au fost organizate modern educaţia şi justiţia, au fost aduse la standarde europene serviciul poştal, sistemul de măsuri şi greutăţi, sănătatea, comerţul şi organizarea statistică. Au fost de asemenea fondate numeroase temple ale culturii.

Unul dintre simbolurile unităţii de neam a fost tatăl meu. Născut la 3 ani după Marea Unire, regele Mihai a reprezentat timp de aproape un secol speranţa, demnitatgea şi continuitatea de ambele părţi ale Prutului. Astăzi, datoria de a sprijini pe fraţii noştri din afara frontierelor României nu trebuie să cunoască limite, nici condiţionări.

La 100 de ani de la Marea Unire, după tragedii greu de descris în cuvinte, Coroana română continuă să sprijine aspiraţiile europene ale Republicii Moldova. Ultimii ani au dovedit că familia regală participă profund şi durabil la integrarea ţării în familia europeană a naţiunilor. Afecţiunea şi respectul de care Casa regală se bucură în ţara soră este cel mai frumos dar pe care îl putem primi acum, la ceas de sărbătoare împreună. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.