Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur cu magnitudinea 5,7 în centrul Chile

chile

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a zguduit vineri clădirile din capitala Santiago de Chile, acesta fiind cel mai puternic dintr-o serie de seisme produse în centrul Chile în timpul după-amiezii, relatează Reuters.

Institutul american de geofizică a informat că cutremurul s-a produs la ora locală 13.05 (16.05 GMT) şi a avut o magnitudine de 5,7. Seismul s-a produs la o adâncime de 14 km şi a avut epicentrul la 20 km vest de oraşul de coastă Valparaiso. Biroul de gestionare a situaţiilor de urgenţă a anunţat că seismul nu a provocat pagube, iar forţele navale au precizat că acesta nu a fost suficient de puternic pentru a declanşa un tsunami, conform Agerpres.

Zona a fost zguduită de zeci de cutremure în ultima săptămână, inclusiv un cutremur cu magnitudinea 6,9 luni, care nu a provocat pagube importante. Chile, aflat pe "inelul de foc" al Pacificului, este una dintre ţările cele mai lovite de cutremure din lume. Constructorii respectă coduri stricte pentru ridicarea clădirilor, care tind să limiteze pagubele produse de cutremur, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.