Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur cu magnitudinea 6,7 în Vanuatu - Nu există risc de tsunami

Shutterstock
cutremur seism

Cutremur cu magnitudinea 6,7 în Vanuatu - Nu există risc de tsunami

Un seism cu magnitudinea 6,7 s-a produs miercuri la nord de Vanuatu, în Oceanul Pacific, a anunţat Serviciul Seismologic al Statelor Unite (USGS), autorităţile precizând că nu se aşteaptă la un tsunami, transmite AFP, conform Agerpres.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 22 de kilometri, la aproximativ 300 de kilometri nord de capitala Port Vila, în jurul orei locale 15:37 (04:47 GMT).

Potrivit USGS, "probabilitatea de a exista victime şi pagube este redusă", cutremurul având epicentrul în apropierea unui grup de insule puţin populate.

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a precizat că nu există "nicio ameninţare de tsunami asociată cu acest cutremur".

O recepţioneră de la un hotel din Port Olry, situat la o distanţă de aproximativ 98 de kilometri de epicentru, a declarat pentru AFP că a simţit un "cutremur mic" şi "a văzut pământul tremurând", adăugând că nu are cunoştinţă despre existenţa unor eventuale pagube.

Seismele sunt frecvente în Vanuatu. Acest arhipelag cu 320.000 de locuitori este situat pe "Cercul de Foc" al Pacificului, o zonă cu activitate seismică şi vulcanică intensă, care se întinde din Japonia până în bazinul Pacificului, trecând prin Asia de Sud-Est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.