Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur cu magnitudinea 6,7 produs în Filipine

cgtn.com
seism cutremur

Cutremur cu magnitudinea 6,7 produs în Filipine

Un seism cu magnitudinea 6,7 s-a produs vineri în sudul Filipine, provocând decesul a două persoane şi pagube materiale, a anunţat poliţia, transmite AFP, conform Agerpres.

Cutremurul s-a produs în largul coastelor provinciei Sarangani, pe insula Mindanao, la o adâncime de 78 de kilometri, la ora 8:14 GMT, a anunţat Serviciul geologic al Statelor Unite (USGS).

Seismul nu a declanşat o alertă de tsunami.

Un bărbat şi soţia sa au murit striviţi de un zid de beton care s-a prăbuşit în faţa companiei producătoare de cherestea la care erau angajaţi, în apropierea oraşului General Santos, a anunţat poliţia locală.

"Zidul a căzut peste ei", a declarat pentru AFP caporalul Christopher Larano.

Seismul a fost resimţit în mare parte din insula muntoasă.

"Cred că este cel mai puternic cutremur pe care l-am simţit vreodată", a declarat pentru AFP Keeshia Leyran, în vârstă de 27 de ani, care la momentul producerii seismului participa la o conferinţă în Davao City, la aproximativ 200 de kilometri de epicentru.

"Oamenii din jurul meu au intrat în panică şi s-au grăbit să iasă afară", a povestit ea. "Erau sute de persoane care participau la eveniment, aşa că mi-a fost mai teamă de o busculadă".

O fotografie distribuită pe Facebook şi verificată de AFP prezintă un tavan prăbuşit într-un centru comercial din General Santos, la o distanţă de mai puţin de 100 kilometri de epicentru.

Într-o înregistrare video pot fi văzute persoane aflate într-un alt centru comercial din General Santos care încearcă să se adăpostească îngrozite sub mesele unui restaurant fast-food în timp ce clădirea se cutremură şi bucăţi din tavan se împrăştie pe jos.

"Noi eram la etajul al doilea etaj şi singurul lucru pe care l-am putut face a fost să ne ascundem sub mese", a povestit Gregorio Narajos, în vârstă de 34 de ani, care a filmat scena.

"Am văzut materiale căzând din tavan. Când am ieşit, am observat crăpături şi resturi", a adăugat acest martor.

Aproximativ 30 de studenţi de la o universitate din apropiere au primit îngrijiri medicale pentru dificultăţi de respiraţie din cauza panicii provocate de cutremur, a declarat Adrian Imbong, reprezentant al serviciilor medicale de urgenţă din General Santos.

Căpitan Giecarrjune Villarin de la poliţia municipală din Sarangani, a declarat că atât el cât şi colegii săi au ieşit în fugă din clădirea în care se aflau, la aproximativ 30 de kilometri sud-est de epicentru.

Cutremurele se produc frecvent în Filipine, arhipelag situat pe "Cercul de Foc" al Pacificului, o zonă cu activitate seismică şi vulcanică intensă, care se întinde din Japonia până în bazinul Pacificului, trecând prin Asia de Sud-Est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.