Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur de 3,2 grade Richter în județul Buzău, joi dimineața

cutremur seismograf

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs joi dimineața în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la ora locală 4:28, potrivit Institutului Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 141 de kilometri în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (18 kilometri), Întorsura Buzăului (40 kilometri), Covasna (36 kilometri), Târgu Secuiesc (51 kilometri) și Vălenii de Munte (55 kilometri), anunță Agerpres.

Citește și: Avertisment exploziv al medicilor de familie: 'Nu vom semna acte adiționale cu CNAS dacă revendicările noastre nu se vor rezolva'

În luna decembrie, în România au avut loc 9 cutremure în zona seismică Vrancea cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,9 grade pe Richter, iar în luna noiembrie s-au produs 16 seisme în zonele Vrancea și Transilvaniei, magnitudinea acestora fiind situată între 2 și 3,4 grade pe scara Richter.

Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie, în județul Buzău, la ora 17:08, și a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimțit și la București.

În 2016, în Vrancea, au avut loc două seisme cu magnitudini de 5,3 grade pe scara Richter, unul pe 24 septembrie, la ora locală 2:11, și celălalt pe 28 decembrie, la ora locală 1:20.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.