Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur de 3,4 grade pe Richter în Vrancea, vineri după-amiază

cutremur

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs vineri după-amiază, la ora locală 13:48, în județul Buzău, la o adâncime de 131,1 kilometri, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) potrivit agerpres.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (9 km), Întorsura Buzăului (40 km), Covasna (41 km), Vălenii de Munte (46 km) și Mizil (49 km).

Potrivit INFP, tot vineri, însă la ora 11:49, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 2,7 pe scara Richter, în județul Covasna, la adâncimea de 70,7 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Sfântu Gheorghe (11 km), Băile Tușnad (21 km), Baraolt (31 km), Târgu Secuiesc (32 km) și Întorsura Buzăului (33 km)

Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie în județul Buzău și a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimțit și la București.

În data de 3 mai s-a mai produs un cutremur de 4,2 grade pe Richter la ora locală 8:59, în județul Buzău, la o adâncime de 133,6 kilometri.

Anul trecut, în Vrancea, au avut loc două seisme cu magnitudini de 5,3 grade pe scara Richter, unul pe 24 septembrie, la ora locală 2:11, și celălalt pe 28 decembrie, la ora locală 1:20.

Cele mai puternice cutremure produse în România după 1989 au fost înregistrate pe 30 și 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 grade pe scara Richter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.