Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur de 6,3 în Chile

harta-cutremure

Un seism cu magnitudinea 6,3 a lovit miercuri regiunea Concepcion, în sudul Chile, unde în anul 2010 un puternic cutremur de pământ urmat de un tsunami s-a soldat cu peste 500 de morţi, transmite AFP.

Potrivit Centrului seismologic naţional (CNS), seismul s-a produs la ora locală 15.27 (18.27 GMT), iar epicentrul său a fost localizat în apropiere de oraşul Concepcion, la 500 de kilometri sud de Santiago.

Biroul naţional pentru urgenţe (Onemi) a precizat că nu au fost semnalate pierderi de vieţi omeneşti sau pagube materiale în urma acestui cutremur, din cauza căruia mai multe cartiere ale oraşului situate pe înălţimi au fost evacuate.

Republica Chile este situată pe "Cercul de foc al Pacificului", o zonă care concentrează aproximativ 85% din activitatea seismică şi vulcanică de pe Terra.

În februarie 2010, un cutremur cu magnitudinea 8,8, urmat de tsunami, a devastat localităţi întregi situate pe litoralul central-sudic al acestei ţări, soldat cu moartea a 523 de persoane şi dispariţia altor 24, pagubele totale însemnând aproape 30 de miliarde de dolari.

La 1 aprilie 2014, un alt seism cu magnitudinea 8,2 a lovit nordul Chile, provocând şase morţi în regiunea Iquique, precum şi importante pagube materiale. Peste un milion de persoane au fost evacuate, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.