Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur de peste 6 grade în Filipine

Un seism cu magnitudinea 6,1 s-a produs sâmbătă în largul regiunii Mindanao din sudul Filipine, informează DPA şi Xinhua, potrivit Agerpres.

Cutremurul a avut loc la ora locală 17:30 (9:30 GMT), a indicat Institutul de Vulcanologie şi Seismologie din Filipine (Phivolcs).

Epicentrul seismului s-a aflat la aproximativ 148 de kilometri sud-vest de localitatea Sarangani din provincia Davao Occidental.

Cutremurul, de origine tectonică, s-a produs la o adâncime de circa 314 kilometri. 

Potrivit Phivolcs, în pofida intensităţii sale semnificative, seismul nu a avut potenţialul de a cauza pagube datorită adâncimii la care s-a produs, însă este posibil să fie urmat de replici.

Cutremurul a fost resimţit în mai multe regiuni ale insulei Mindanao, inclusiv în oraşul General Santos, localitatea Monkayo din Davao De Oro şi în Alabel din provincia Sarangani.

Arhipelagul filipinez este situat în aşa-numitul "Cerc de Foc al Pacificului", o zonă unde se înregistrează aproximativ 90% din activitatea seismică şi vulcanică a lumii şi unde se produc aproape 7.000 de cutremure pe an, majoritatea de intensitate moderată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.