Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur devastator în Turcia, România pregătită să intervină - Raed Arafat: 'La acest moment avem lumina verde de la cel mai înalt nivel'

Inquam Photos / George Calin
Raed Arafat

Raed Arafat, șeful Departamentului de Situații de Urgență, a declarat că echipele române de salvare sunt pregătite să intervină în Turcia, acolo unde a avut loc un cutremur uriaș de 6,8 grade pe scara Richter.

‘Jocurile sistemului într-o nouă etapă’. Cine pleacă ambasador în SUA și cine se întoarce premier

"La acest moment avem lumina verde de la cel mai înalt nivel, și de la domnul prim-ministru și la nivelul Ministerului, pentru a pleca în cazul în care suntem solicitați. Suntem în legătură cu Protecția Civilă Europeană, care nu a primit încă solicitare din partea Turciei. La acest moment nu există intenția de a solicita ajutor. Dar în cazul în care se solicită ajutor, noi deja suntem prealertați, echipa noastră de căutare-salvare este prealertată, colegii de la Ministerul Apărării știu de situație pentru a ne asigura transportul și atunci dacă vine vreo solicitare, ne mobilizăm așa cum ne-am mobilizat acum câteva săptămâni pentru cutremurul din Albania", a spus Raed Arafat, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.