Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în Comisia SRI: Planul TERIBIL pus la cale de Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi

www.nasul.tv
Laura Codruța Kovesi Florian Coldea

Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi erau "înverşunaţi" pe fostul candidat la prezidenţiale Mircea Geoană pentru că acesta a declarat în spaţiul public că, dacă ar fi ieşit preşedinte, l-ar fi menţinut în funcţia de procuror-şef DNA pe Daniel Morar, însă nu şi pe cei doi, a susţinut preşedintele Comisiei parlamentare SRI, Claudiu Manda, care a precizat că acest aspect i-a fost spus de fostul şef SPP Dumitru Iliescu, audiat joi la comisie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Pe fondul agravării stării de sănătate a Regelui Mihai, Casa Regală i-a prezentat SUCCESORUL! Cine va prelua conducerea

"Am avut audierea domnului Dumitru Iliescu - a doua întâlnire. Domnia sa şi-a dorit să fie ultima şi să reuşim să trecem în revistă toate elementele pe care vrea să le aducă în atenţia comisiei. Mai sunt încă elemente care sunt de lămurit. (...) În mare, a făcut o serie de referiri. Unu - spunea că în cazul Voicu (fostul senator Cătălin Voicu -n.r.) are probe că s-a solicitat arestarea domnului Voicu şi că domnul Coldea i-ar fi transmis domnului Morar, la vremea respectivă şeful DNA, să-l aresteze pe domnul Voicu, vorbim de momentul 2009, imediat după alegerile prezidenţiale, că domnul Morar nu a fost de acord cu acest lucru şi că, de aceea, dosarul a ajuns la doamna Kovesi şi de la doamna Kovesi cumva direct la cei doi procurori care au instrumentat dosarul. Mai spunea că înverşunarea doamnei Kovesi şi a domnului Coldea împotriva domnului Geoană veneau ca urmare a faptului că domnul Geoană ar fi declarat în spaţiul public că, dacă va ajunge preşedintele României, pe domnul Morar îl va păstra la DNA, dar pe cei doi îi va schimba", a declarat Claudiu Manda, la finalul audierilor.

Citește și: Dezvăluire incendiară a lui Isărescu! Din ce motiv s-a „prăbușit” leul

Potrivit lui Manda, Dumitru Iliescu a vorbit, în linii generale, despre un plan de destructurare a PSD, fostul şef al SPP precizând că a direcţionat aceste informaţii, la acea vreme, către alte structuri de informaţii.

"Ne-a mai adus în atenţie un element în care spunea că, în martie 2014, a fost informat, a luat cunoştinţă de aceste informatii din interiorul SRI pe care le-a dirijat către Direcţia de Informaţii a Armatei privind planul de destructurare a PSD, care erau ţintele, care erau persoanele şi că, din ce ştie domnia sa, elementele acestea s-au şi probat la două zile după aceea. La fel spunea ca avea elemente în 2009 că va fi schimbat domnul Nica (fostul ministru de Interne Dan Nica - n.r.) cu ceva timp înainte. A informat Direcţia Generală a Armatei, încercând să transmită că de aceste informaţii a avut cunoştinţă din interiorul SRI la vremea respectivă", a menţionat senatorul PSD.

Citește și: Doar la noi este posibil: Ce companie de stat a acordat 233 de ANI de concediu medical angajaților, în primele 9 luni ale anului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.