Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în CSM: Procurorul Cristian Ban, vizat în două dosare penale, şi-a 'pensionat' propriul anchetator

Inquam Photos / George Calin
Cristian Ban vicepresedintele CSM

Secţia pentru procurori a CSM a decis marţi să nu acorde avizul anual pentru menţinerea în funcţie după vârsta de 65 de ani a procurorului Zarafina Puiu, de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Decizia a venit la o zi după ce Zarafina Puiu l-a pus sub urmărire penală pe şeful DNA Constanţa, Adrian Bodean, însă adevărata miză este una mult mai mare: procurorul de la SIIJ are în instrumentare un dosar în care este vizat Cristian Ban, membru al Secţiei pentru procurori a CSM, fost vicepreşedinte al Consiliului.

Potrivit luju.ro, procurorul Cristian Mihai Ban este vizat de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție într-un dosar de abuz în serviciu, dosar care se află în lucru chiar la Puiu Zarafina. Dosarul a fost inițial deschis la DNA în urmă unei plângeri formulate de Nicolae Marin (fără vreo legătură cu procurorul Nicolae Marin), însă parchetul anticorupție a dispus clasare în 11 mai 2018. Soluția a fost atacată de Nicolae Marin la Înalta Curte de Casație de Justiție, unde, în 6 decembrie 2018, judecătoarea Alina Ioana Ilie a desființat ordonanță de clasare și a trimis dosarul la SIIJ pentru "a începe urmărirea penală în rem cu privire la faptele ce formează obiectul sesizării organului judiciar". Ulterior, în 1 martie 2019, procuroarea Puiu Zarafina l-a informat pe Nicolae Marin că plângerea formulată împotriva procurorului Cristian Mihai Ban din CSM și împotriva procuroarelor Luminița Palade și Florina Lucan de la Parchetul Curții de Apel București a fost înregistrată cu numărul 525/P/2011.

Cristian Ban este vizat şi într-un al doilea dosar la SIIJ, dosar instrumentat de procurorul Mihaiela Iorga Moraru, dată afară de la DNA de Laura Codruţa Kovesi în 2018 şi repusă în funcţie de instanţă,

Nu există informaţii cu privire la o eventuală abţinere a procurorului Ban în şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM, la votul pe tema avizului anual pentru Zarafina Puiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.