Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în fotbalul mondial! E acuzat de CRIME: Președintele unei federații care a participat la Mondialul din Rusia a fost ARESTAT

www.reuters.com
Peru Noua Zeelandă

Preşedintele Federaţiei de fotbal din Peru, Edwin Oviedo, a fost plasat în arest preventiv, fiind suspectat de apartenenţă la o reţea de corupţie descoperită de oamenii legii în luna iulie.

''Arestul preventiv pentru Edwin Oviedo a fost autorizat. El va fi privat de libertate timp de zece zile şi se vor face percheziţii la mai multe case pe care le deţine'', a afirmat procurorul care se ocupă de caz, scrie agerpres.ro.

Citește și: S-a decis! Exemplu pentru Firea, transport public gratuit

Luna trecută, acuzarea ceruse instanţei arest preventiv pe o perioadă de 24 de luni pentru Oviedo, acuzat şi că ar fi ordonat uciderea a doi lideri sindicali de la compania pe care o deţinea.

Dosarul lui Oviedo s-a reluat în noiembrie după ce în iunie un judecător a suspendat ancheta procurorilor care-l viza pe preşedintele Federaţiei de fotbal.

Citește și: Vești proaste! Prețul spot al kWh atinge recordul anului

Atunci, procurorii au cerut 12 luni de detenţie ca măsură preventivă care ar trebui luată împotriva lui Oviedo, pronunţându-se pentru o pedeapsă cu închisoarea de 26 de ani.

Cu toate acestea, avocatul preşedintelui FPF, Carlos Caro, a reuşit să schimbe, plin pledoaria sa, decizia instanţei, subliniind că nu există indicii clare că autorul crimei a fost clientul său, subliniind că în orice proces trebuie să primeze drepturile fundamentale ale omului.

Citește și: Ministrul Transporturilor, Lucian Șova a făcut anunțul! Ce se va întâmpla cu prețul călătoriei cu metroul

Actul de acuzare preciza faptul că Oviedo i-ar fi împuşcat pe Manuel Rimarachin, în 2012, şi pe Percy Farro, în 2015, liderii sindicali ai fabricii de zahăr Empresa Agroindustrial Tuman, care îi aparţinea preşedintelui FPF.

Oviedo a devenit preşedinte al FPF în 2015 iar anul trecut echipa naţională, pregătită tot din 2015 de argentinianul Ricardo Gareca, a reuşit calificarea la CM 2018 după o absenţă de 36 de ani.

Citește și: Comisia Europeană a decis acest lucru iar românii trebuie să aplice .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.