Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în Guvern: Ministrul Educaţiei ar fi fost INFORMATOR (presă)

newsspaces.tk
mircea dumitru

Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) verifică dosarele miniștrilor din guvernul Cioloș. Potrivit unor surse, CNSAS a decoperit că ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a fost colaborator al Securităţii. Surse politice au precizat pentru stiripesurse.ro că ministrul va fi demis dacă acuzațiile se vor dovedi reale.

Potrivit unor surse citate de evz.ro, Mircea Dumitru are dosar de rețea, din documente reieșind că a fost recrutat de Departamentul Securității Statului în anul 1980 și lăsat din legătura informativă în 1989. Dosarul are 11 file, potrivit sursei citate, doar că e vorba de elementele principale ale unui dosar de informator, respectiv Angajament și două note informative.

Potrivit adevarul.ro, Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei, a semnat un angajament cu Securitatea, pe când era student la Filosofie, în anul 1980, primind numele de cod „Negulescu“. Angajamentul cu Securitatea a fost semnat la 23 octombrie 1980, pe când Mircea Dumitru era student la Facultatea de Filosofie şi Istorie din Universitatea Bucureşti. Conform unor surse CNSAS, sub numele de cod „Negulescu“, Mircea Dumitru dădea informaţiii despre studenţii români şi străini.

Vezi AICI reacţia ministrului!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.