Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în Polonia: În plin SCANDAL cu Uniunea Europeană din cauza justiției, premierul Beata Szydlo a DEMISIONAT

www.euractiv.com
Beata Szydlo

Vicepremierul Mateusz Morawiecki, ministru de finanţe, o va înlocui pe Beata Szydlo, care a demisionat, în fruntea guvernului conservator naţionalist din Polonia, a anunţat joi partidul Lege şi Justiţie (PiS) aflat la putere, transmite AFP.

Purtătoarea de cuvânt a partidului, Beata Mazurek, a afirmat că este o schimbare necesară pentru a face faţă noilor provocări din politica externă şi internă, fără să precizeze natura acestora, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură de TEATRU! Principesa Margareta nu se ține de cuvânt, privitor la înmormântarea Regelui Mihai! „Nu s-a mai pomenit niciodată în istorie așa ceva”

"Premierul Beata Szydlo şi-a prezentat demisia comitetului politic (al PiS). Aceasta a fost acceptată", a declarat ea presei.

"Comitetul a propus pentru funcţia de prim-ministru candidatura vicepremierului Mateusz Morawiecki ", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Citește și: Tranzacție URIAȘĂ cu porcii din România! Un fond de investiții american intră tare pe piață și cumpără mai multe ferme

Ultimele luni ale anului în curs au adus numeroase schimbări importante în situaţia internă şi internaţională, a mai afirmat Beata Mazurek.

"A fost, de asemenea, o evoluţie a sarcinilor înscrise în marele nostru proiect pentru schimbări în bine (...) Aceşti factori au antrenat necesitatea de a corecta componenţa guvernului, inclusiv conducerea lui", a continuat ea, subliniind că Beata Szydlo va rămâne în cadrul guvernului.

Citește și: Pentru câți bani și-a pus viața în PERICOL polițistul lovit cu sabia în cap? Salariul pe care îl are acesta la trupele speciale

Ea ar urma să ocupe o funcţie de vicepremier. Potrivit agenţiei PAP, alte schimbări în cadrul executivului vor avea loc în luna ianuarie.

Viitorul premier polonez, Mateusz Morawiecki, este un fost bancher strălucit şi un adept convins al etatismului.

Citește și: GIGANTUL care le INTERZICE angajaților să spună unde lucrează! Din ce motiv impune această restricție .

Fiu al unui fost opozant anticomunist radical, format la Universitatea din Wroclaw (sud-vest), el şi-a continuat studiile economice şi de drept în Statele Unite, Germania şi Elveţia, şi are o vastă cultură generală.

În 2015, el a renunţat la postul profitabil de preşedinte al Bank Zachodni WBK (grupul Santander) pentru a intra în guvernul PiS ca ministru al dezvoltării şi vicepremier. Din 2016, a preluat şi portofoliul finanţelor, reaminteşte AFP.

Citește și: „Țeapa” pe care și-au luat-o milioane de oameni! Mulți români nu știu asta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.