Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur în Polonia: Patru morți și patru dispăruți într-o mină

reuters.com
cutremur polonia

UPDATE: Patru mineri au murit şi patru sunt daţi dispăruţi într-o mină de cupru după un cutremur care a avut loc în regiunea Polkowice, în sud-vestul Poloniei, a declarat, pentru AFP, un purtător de cuvânt al grupului KGHM, care deţine exploatarea.

Directorul minei Rudna, Pawel Markowski, a spus că cele patru trupuri neînsufleţite au fost găsite la adâncimea de 1.100 de metri într-una dintre galeriile din subteran, potrivit France Presse.

Cinci mineri care au fost răniţi în incident se află în grija medicilor, iar vieţile nu le sunt în pericol.

Premierul Beata Szydlo a anulat o reuniune a Executivului, programată să aibă loc miercuri, şi se va deplasa la Polkowice pentru a se întâlni cu cei de la mina Rudna.

Cutremurul de 4,4 grade pe scara Richter a zguduit regiunea în jurul orei locale 23:00 (22:00 GMT). În zona periculoasă a minei se aflau la acel moment 16 persoane.

Ştire iniţială:

Cel puţin şase mineri sunt daţi dispăruţi, în timp ce alţi doi au decedat, după ce un cutremur a lovit mina Rudna, din oraşul polonez Polkowice, informează site-ul agenţiei Reuters.

Un cutremur cu magnitudinea de 4.4 pe scara Richter a zguduit oraşul polonez Polkowice, la ora la ora locală 21:09, conform U.S. Geological Survey. Deşi a fost un cutremur superficial, doar 10 kilometri adancime, acesta s-a resimţit puternic în mina Rudna.

Preşedintele Parlamentului Ungariei ANUNȚĂ: 'Alegerile din România au o importanţă crucială'

"Erau 16 persoane în zona de pericol. Unii dintre ei au reuşit să iasă", a declarat un purtător de cuvant al companiei, citat de postul privat de radio RMF FM.

Dintre nouă persoane evacuate, una şi-a pierdut viaţa. Echipele ajunse la faţa locului au mai descoperit cadavrul unui alt muncitor în mină.

Trei mineri, care au fost răniţi mai grav, se află acum în spital, starea lor fiind stabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.