Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în sport: Surorile Williams și celebra Simone Biles ar fi DOPATE / DOCUMENTE

Un grup de hackeri a postat azi pe site-ul oficial documente interne ale agentiei mondiale anti-doping (WADA) care arata ca surorile Williams si gimnasta Simone Biles au fost dopate! Un grup de hackeri ruşi, numit Fancy Bear, au făcut o dezvăluire care ar putea da peste cap lumea sportului mondial! Aceștia au spart baza de date a Agenţiei Mondiale Antidoping şi susţin că mai mulţi sportivi din Statele Unite ale Americii au concurat dopaţi la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, informează presa italiană.

Potrivit grupului de hacker Fancy Bear, fosta numarul 1 WTA, Serena Williams, a avut permisiunea de a lua substante interzise in 2010, 2014 si 2015.

Citește și: Nici în filme nu vezi așa ceva: MĂCEL la o piscină între tineri / VIDEO

La fel s-a intamplat si in cazul surorii ei, Venus, care ar fi avut permisiunea de a folosi substante interzise in 2010, 2011, 2012 si 2013. Documentele nu arata si diagnosticul sportivelor, in urma caruia WADA a decis sa le permita folosirea acestor substante.

Simone Biles a castigat patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Rio, in ciuda faptului ca in luna august a picat un test antidoping. Ea nu a fost descalificata. In 2013 si 2014 a avut permisiunea WADA de a luat substante interzise, mai arata documentele publicate de hackeri pe site-ul fancybear.net.

Biles ar fi fost autorizata sa ia psihostimulente (metilfenidat) si amfetamine, eliberate cu prescriptie medicala.

La Repubblica afirma ca acesti hackeri sunt aceiasi care au dezvaluit emailuri confidentiale ale lui Hillary Clinton.

Citește și: DESCOPERIREA anului în Argentina: Ce au găsit oamenii de știință / VIDEO

Hackerii au explicat: "Dupa ce am studiat bazele de date, am inteles ca zeci de sportivi au fost depistati pozitiv cu putin inaintea Jocurilor Olimpice si pe durata acestora. Medaliatii olimpici de la Rio au folosit regulat substante ilicite justificate de certificate medicale. Altfel spus, au primit autorizatie pentru a se dopa".

Numeroase controale antidoping ar fi permis detectarea prezentei acestor substante. Testele nu au fost insa niciodata anuntate ca pozitive, deoarece federatiile internationale eliberasera un TUE ("Therapeutic Use Exemptions", "scutire pentru uz terapeutic").

Citește și: Un britanic și-a scos soția la vânzare pe eBay: Care e motivul și cât cere

O sursa pe care La Repubblica o prezinta ca fiind "bine informata" sustine despre Simone Biles: "daca autenticitatea acestor documente va fi dovedita, nu ar fi vorba totusi de un caz ilicit. Desi este cel putin neobisnuit ca o sportiva de acest nivel sa fi participat la Jocuri urmand o terapie cu medicamente narcoleptice".

In plin scandal de dopaj legat de sportivii rusi, hackeri din Rusia publica informatii despre sportivele de top din SUA. Informatia este momentan privita cu reticenta de presa internationala pana la verificarea lor si la o reactie oficiala din partea WADA - agentia mondiala anti-doping.

Grupul Fancy Bear e la prima actiune de acest gen, dar promite si alte dezvaluiri din partea murdara a sportului. Hackerii se considera parte din Anonymous si militeaza pentru un sport curat.

Citește și: NIMENI nu ți-a spus asta când te urci în avion: Lucrurile pe care puțină lume le află și nu pentru că ar fi SECRETE

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.