Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur în sportul românesc?

frr.ro
COSR sport olimpic

Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST) a publicat vineri un text incendiar. Pe portalul Tribunalului București ar fi apărut dosarul nr. 21636/3/2020, prin care se cere constatarea nulității unui act juridic privind înființarea și funcționarea COSR. „Olimpismul Românesc a funcționat ani de zile în ilegalitate?”, spune sindicatul.

Despre ce este vorba?

„Așa cum am aflat, s-a cerut lichidarea COSR plecând de la faptul că acesta nu are Act constitutiv. Din actele depuse la dosar, reiese că acest document, obligatoriu sub sancțiunea nulității absolute, nu există; avocații apărării au depus la dosar documente din anul 1990. S-a cerut instanței să constate lipsa Actului constitutiv al COSR și constatarea nulității absolute a acestuia”, potrivit sindicatului.

„Un alt aspect ce trebuie lămurit este faptul că deși lista nominală a membrilor Adunării Generale a COSR cuprinde 126 de membri, din documentele existente la Judecătoria sectorului 1 reiese că federațiile olimpice nu sunt înregistrate ca membri ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în Registrul de evidență a asociațiilor figurează numai federațiile neolimpice! Având în vedere că nu există la dosar o Hotărâre a Adunării Generale care să îi admită ca membri ar înseamna că au votat în AG fără a avea dreptul.

Comitetul Olimpic Român (vezi Statut COSR ), trebuia să obțină mai întâi personalitate juridică, pentru a fi continuatorul Comitetului Național Olimpic, după desființarea Consiliului Național pentru Educație Fizică și Sport și înlocuirea acestuia cu Ministerul Sportului în 1990. Așadar, Comitetul Olimpic Român trebuia să urmeze calea prevăzută de Lege pentru a dobândi personalitate juridică ca persoană juridică de drept privat, care, așa cum reiese din documentele depuse la dosar, nu a fost respectată

(...) În concluzie s-a cerut instanței să constate lipsa Actului constitutiv al COSR și, având în vedere că nu s-a făcut dovada înscrierii persoanei juridice în Registrul asociațiilor și fundațiilor de pe lângă Grefa Tribunalului București, să decidă lichidarea acestuia și să desemneze lichidatorii Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Vom reveni cu amănunte, pe durata derulării procesului civil”, mai spun sindicaliștii.

Citește și: Cele 10 prognoze ale Alinei Mungiu Pippidi pentru 2021: 'Va fi mare agitație politică pentru a găsi resurse suplimentare de achitat nota de plată' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.