Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în SUA După ce a pierdut alegerile, Donald Trump l-a DEMIS pe șeful Pentagonului

The Military Times
Mark Esper

Preşedintele în funcţie al Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat luni după-amiază demiterea secretarului Apărării, Mark Esper, precizând că succesorul acestuia va fi Christopher C. Miller, în prezent directorul Centrului pentru Combaterea Terorismului.

"Sunt bucuros să anunţ că respectatul director al Centrului Naţional pentru Combaterea Terorismului, Christopher C. Miller, (confirmat în unanimitate de Senat), va fi secretar interimar al Apărării, cu efect imediat. Chris va face o treabă foarte bună. Mark Esper şi-a încetat activitatea. Aş vrea să îi mulţumesc pentru activitate", a declarat Donald Trump prin Twitter.

Decizia lui Donald Trump este neobişnuită pentru politica din Statele Unite, unde preşedinţii care au pierdut alegerile nu schimbă membri ai Administraţiei înainte de finalul mandatului, notează agenţia Associated Press. Dar Donald Trump nu a recunoscut încă victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

Mark Esper a avut disensiuni puternice cu Donald Trump începând din vară, în contextul protestelor violente din Statele Unite. Mark Esper a refuzat să mobilizeze militari activi pentru misiuni de menţinere a ordinii publice în zonele în care aveau loc proteste antirasism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.