Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în tenis: Sunt implicați 135 de jucători, unul din top 30 ATP, în trucări de meciuri

tenis mafie

Un jucător din Top 30 ATP ar face parte dintr-un grup de 135 de tenismeni implicaţi într-un nou scandal privind meciuri aranjate pentru pariuri, potrivit ZDF şi Die Welt, citate de lequipe.fr.

Un nou scandal de meciuri trucate ar putea zgudui lumea tenisului. Potrivit surselor citate, la începutul anului, au avut loc mai multe valuri de audieri, apoi o alta, în septembrie, la Clermont, în care au fost interpelaţi doi jucători. În total ar fi vizaţi 135 de tenismeni, din care unul din Top 30, cu trei trofee în palmares, informează news.ro.

Citește și: Viorica Dăncilă lovita dur in ziua ei de nastere!

Niciun nume nu a fost dezvăluit, dar un jucător german, Max H., le-ar fi confirmat anchetatorilor existenţa acestei reţele.

"Este vorba de o reţea a mafiei armene a pariurilor, care s-a întins în şapte ţări (între care Franţa, Belgia, SUA şi Spania)", a declarat Eric Bisschop, procurorul general-adjunct al Belgiei, citat de media germane.

Citește și: Noi norme ale UE se vor aplica in Romania! Ce categorie de romani va beneficia de plati mai ieftine?

FBI ar fi în contact cu autorităţile belgiene.

Zeci de mii de euro ar fi fost pariaţi pe fiecare meci aranjat, în strânsă colaborare cu jucători de tenis.

Citește și: Mișcare importantă făcută de ministrul Muncii: Am sesizat comisiile de disciplină

"Această mafie este foarte structurată. Sunt persoane care răspund de conturi, altele care spală banii şi altele care stabilesc contactele cu jucătorii", a precizat Bisschop.

ZDF şi Die Welt au doi informatori în acest caz. Unul este Marco Trungelliti, un jucător profesionist argentinian de 29 de ani, fost pe locul 112 ATP, în martie. El a raportat că a fost contactat de pariori şi a alertat Federaţia Internaţională de Tenis (ITF).

Citește și: Este mai cald ca niciodata!

"Nu putem spune că se trişează numai la eşaloanele inferioare ale tenisului mondial. Se întâmplă la toate nivelurile", a scris Die Welt.

Jucătoarea germană de tenis Andrea Petkovici a declarat, pentru Die Welt, că ea cunoaşte jucători care au fost contactaţi pentru a aranja meciuri.

Citește și: Se planuieste bugetul! Guvernul Orban critica dur o alta taxa!

"Sunt mai ales profesionişti care nu au resursele financiare de a călători, care depind de bani", a spus ea.

În 2017, într-un dosar deschis în Spania, Garda civilă a reţinut 83 de persoane bănuite că ar fi făcut parte dintr-o reţea de trucare de meciuri de tenis pentru pariuri, dintre care 28 de jucători profesionişti, unul dintre aceştia participând la US Open.

Citește și: Se zguduie scena politică! O întreagă organizație cere capul lui Dan Barna

Reţeaua ar fi fost condusă de persoane cu cetăţenie armeană. Autorităţile spaniole au percheziţionat 11 locuinţe, confiscând 167.000 de euro, o armă, peste 50 de aparate electronice, carduri de credit, cinci maşini de lux şi documente. De asemenea, au fost blocate 42 de conturi bancare.

Investigaţia a început când Tennis Integrity Unit (TIU) a sesizat autorităţile, în urma unor activităţi neobişnuite cu privire aranjarea unor meciuri din cadrul turneelor challenger şi futures.

Citește și: Eugen Teodorovici lovitura la fileu!

Suspecţii mituiau jucători profesionişti pentru a fi siguri că se vor înregistra rezultate stabilite dinainte şi foloseau identităţile a mii de persoane pentru a miza pe meciurile aranjate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.