Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR între creștini provocat de șeful Bisericii Anglicane: 'Portretizarea lui Iisus ca bărbat alb ar trebui reconsiderată'

www.amanet.ro
Iisus Înviere

Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury şi şef al Bisericii Anglicane, spune că Biserica ar trebui să facă nişte schimbări. Acesta a declarat că portretizarea lui Iisus ca „bărbat alb” ar trebui reconsiderată. Reprezentările lui Iisus servesc mai degrabă ca „amintire a universalităţii lui Dumnezeu”, a spus Welby.

În timpul unei intervenţii pentru BBC Today, Welby a fost întrebat dacă felul în care Biserica occidentală „îl înfăţişează pe Iisus” trebuie „gândit din nou” şi „reimaginat”, în lumina protestelor recente purtate sub sloganul „Black Lives Matter”, scrie mediafax.ro.

Citește și: Situație de groază în spitale! Destăinuirea unei paciente: ‘Trecem prin saloane cu bolnavi să ajungem la toaletă’

„Da, bineînţeles că da”, a răspus el, adăugând că Iisus este portretizat diferit în ţările din întreaga lume. În timpul vizitelor sale internaţionale, în calitate de şef al Bisericii Anglicane, acesta spune că a văzut variate moduri de reprezentare a Mântuitorului.

„Nu vedeţi doar un Iisus alb, ci un Isus negru, sau un Iisus asiatic sau un Iisus din Orientul Mijlociu, ultima variantă fiind şi cea mai precisă din punct de vedere istoric.”

Citește și: VIDEO Nebunie în Vama Veche. Bătaie în toată regula pe plajă cu pumni și picioare pe ritmurile muzicii

Acesta a insistat asupra diversităţii culturale, arată CNN. „Îl vezi în tot atâtea feluri câte culturi, limbi şi modalităţi de înţelegere a lumii există."

Welby a adăugat că reprezentările lui Iisus servesc mai degrabă ca „amintire a universalităţii lui Dumnezeu, care a devenit pe deplin uman.”

Citește și: Jocurile dure făcute de Klaus Iohannis pentru debarcarea lui Ludovic Orban. Cine este vârful de lance din PNL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.