Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR la Finanţe: Instanţa a stabilit că una dintre cele mai importante persoane din minister a colaborat cu Securitatea

ministerul finantelor

Curtea de Apel Bucureşti a decis pe data de 6 noiembrie să admită cererea CNSAS de constatare a faptului că Florina Claudia Prisecaru, secretar general adjunct în Ministerul Finanţelor Publice, a fost colaborator al Securităţii. În vârstă de 50 de ani, Prisecaru este angajată la MFP din 1993, iar în prezent este ordonator principal de credite, coordonând Direcția Generală Economică, Direcția Generală Servicii Interne și Achiziții Publice, Biroul Emisii Gaze și asigurând reprezentarea Ministerului în relațiile cu terții.

Solutia pe scurt: "Admite cererea. Constată că pârâta a fost colaborator al Securităţii în sensul art. 2 alin. b din O.U.G. nr. 24/2008. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recursul urmând a fi depus la sediul Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a IX-a Contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată la data de 06.11.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei."

În luna mai, publicaţia Newsweek nota că, pe baza probelor din dosarele aflate în arhiva CNSAS, cei 11 membri ai Colegiului CNSAS au constatat faptul că Prisecaru a fost colaboratoare a poliției politice comuniste, în sensul în care prin informațiile pe care le-a furnizat a afectat drepturile și libertățile fundamentale ale unor persoane. Cu alte cuvinte, cei turnați au avut de suferit. În perioada în care Prisecaru a dat note la Securitate, aceasta era elevă şi, ulterior, studentă şi angajată la o întreprindere.

Prisecaru este angajat la Ministerul Finanțelor din 1993. Cinci ani mai târziu a avansat ca expert, pentru ca, între 2000 și 2014 să fie șeful serviciului care se ocupa de coordonarea și organizarea patrimoniului instituției. Între 2014 și 2017 a devenit director adjunct, apoi director, cea mai importantă funcție primind-o în martie 2018: secretar general adjunct interimar, calitate în care a primit trei sarcini - asigurarea rolului de Ordonator principal de credite, coordonarea Direcției Generale Economice, Direcției Generale Servicii Interne și Achiziții Publice, Birou Emisii Gaze și asigurarea reprezentării Ministerului în relațiile cu terții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.