Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se ZGUDUIE ministerul de INTERNE - Pretinse fapte penale de ABUZ în SERVICIU și DELAPIDARE în sânul Direcției de Logistică sub LUPA procurorilor DNA - Surse

www.mai.gov.ro
Ministerul de Interne, MAI

Surse judiciare informează, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE, că anchetatorii de la DNA ar cerceta mai multe fapte penale ce ar fi avut loc la Direcția de Asigurare Logistică Integrată (DALI) din Ministerul de Interne în decursul ultimilor ani.

Citește și: Martorii GREI ai DNA au DESFIINȚAT-O pe Elena Udrea în sala de judecată: `S-a spus cu subiect si predicat că Elena Udrea era la butoane`...

Între faptele pretins cercetate la acest moment de către anchetatorii anticorupție, susțin sursele citate, s-ar număra fapte de abuz în serviciu și delapidare.

Solicitate să dezvolte cele cunoscute sursele citate invocă faptul că aceste pretinse fapte ce ar fi avut loc în Direcția care se ocupă cu tot ce înseamnă gestionare și achiziții la nivelul aparatului central al Ministerului de Interne, ar fi fost comise sub autoritatea directorului de Direcție, comisarul șef de poliție Florin Nicolae Bunghiuz.

Citește și: RAPORT BOMBĂ privind ASASINATUL EXPLOZIV de la ARAD-Angajați MApN ce ar putea face parte din anturajul...

Între pretinsele fapte ce s-ar derula de ani buni, mai afirmă sursele STIRIPESURSE,  s-ar număra felul de încasare a unor deconturi, modalitatea de încasare a unor sume de bani de la restaurantul Excelsior ce aparține MAI, modalitatea de efectuare a unor concedii la hotelurile ministerului dar și presupuse fapte ce țin de decontarea orelor suplimentare.

Alte nereguli ce ar avea loc de ani de zile în cadrul acestei Direcții, mai afirmă aceleași surse invocate, ar ține de presupuse incompatibilități și conflicte de interese generate de afinitatea mai multor lucrători din structură.

Presupusul conflict de interese, dezvoltă sursele STIRIPESURSE, ar fi în legătură cu modalitatea de constituire a unor comisii de concurs urmare cărora o rudă ar fi fost promovată sub semnătura altei rude.

Se pare că ar fi vorba de două persoane cu grad direct de rudenie între ele, un cumnat al acestora și o altă rudă cu grad direct de rudenie.

Citește și: Declarație ȘOC în dosarul agenților VIOLENȚI de la SECȚIA 16: „Nu l-am denunțat pe Șeicaru„ ...

Aceleași surse susțin pentru STIRIPESRSE că la nivelul acestei Direcții mai multe persoane ar fi în relație de rudenie sau afinitate și și-ar fi acoperit urmele pretinselor fapte.

DALI asigură logistic structurile Aparatului Central precum și alte unități ale MAI, respectiv asigură achiziționarea de produse și lucrări și servicii.

Concret, toate obiectele și serviciile ce intră în patrimoniul Ministerului de Interne și banii cheltuiți pentru gestionarea și  achiziția acestora sunt manageriate de această structură.

Astfel DALI gestionează hotelurile de pe litoral și din țară ale MAI, restaurantele ministerului, casele de vacanță, parcul auto al întreg MAI precum și service-ul auto al ministerului de Interne.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.