Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR MONDIAL Angela Merkel l-a MITUIT pe Donald Trump cu 1,2 miliarde de dolari / DOCUMENT

Angela Merkel Donald Trump Merkel Trump Merkel

Guvernul german a oferit administraţiei Donald Trump sprijin financiar în valoare de până la 1 miliard de euro (1,21 miliarde de dolari) în încercarea de a împiedica Washingtonul să sancţioneze controversatul proiect NordStream 2, conform unui document publicat marţi de o organizaţie non-profit, citat de dpa.

Ministrul german de finanţe Olaf Scholz ar fi oferit aceste fonduri pentru importul de gaz natural lichefiat american, într-o scrisoare personală adresată omologului său de atunci, secretarul trezoreriei (ministru de finanţe) Steve Mnuchin.

Citește și: Florin Cîțu, prins cu minciuna! ‘Face economii pe seama salariaților aflați în linia întâi în lupta cu epidemia Covid-19’

Scrisoarea este datată 7 august 2020, oferta fiind inclusă într-un "document neoficial" ataşat, scrie agerpres.ro.

Sascha Mueller-Kraenner, director executiv al organizaţiei Acţiune ecologică Germania (DUH), care a publicat documentul, l-a calificat drept "scandalos" şi a evocat "o afacere murdară în detrimentul terţilor".

Citește și: Avertisment de ultimă oră! ‘Cifrele analizei ministrului de Interne arată dezastrul din educație! Trebuie să aibă loc tragedii, ca în sănătate, pentru ca Guvernul să investească în învățământ?’

Potrivit documentului, guvernul german s-a oferit să investească în dezvoltarea de terminale GNL în Wilhelmshaven şi Brunsbuettel, pe coasta germană a Mării Nordului. În schimb, SUA li se cereau să permită "construcţia şi exploatarea nestingherite ale NordStream 2", ce ar urma să adică gaz din Rusia în Germania via Marea Baltică.

Ministerul Finanţelor din Berlin nu a comentat deocamdată subiectul, dar un purtător de cuvânt a afirmat că se pregăteşte o declaraţie.

Citește și: Nicolae Robu iese la rampă: ‘Am fost mereu alături de studenți în lupta lor pentru gratuitate pe mijloacele de transport public’

Nord Stream 2 se apropie de finalizare, în pofida sancţiunilor americane şi apelurilor în creştere ca Germania să renunţe la proiect.

Statele Unite şi mai multe ţări europene se tem că acesta va creşte dependenţa energetică a Europei de Rusia, iar criticile s-au intensificat în lumina tratamentului aplicat de Kremlin lui Aleksei Navalnîi şi altor adversari politici.

Citește și: Numirile pe filieră PNL continuă! O fostă miss ajunge la conducerea unui spital din România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.