Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur puternic cu magnitudinea de 7,1 produs la graniţa dintre Kîrgîzstan și China: au fost raportate victime și case prăbușite

stock.adobe.com
cutremur china

Un cutremur cu magnitudinea 7,1 grade pe scara Richter a lovit marți regiunea de frontieră dintre Kîrgîzstan și regiunea Xinjiang din China, fiind raportate victime și case prăbușite, a anunțat presa de stat chineză, citată de Rador Radio România.

Cutremurul s-a produs la ora locală 2:09 a.m. (1809 GMT), potrivit Administrației seismice din China, lovind comitatul Wushi din regiunea Xinjiang din nord-vestul Chinei, o zonă muntoasă de frontieră.

Până la ora locală 4 a.m. (2000 GMT) s-au produs 14 replici cu magnitudinea de 3,0 sau mai mare în apropierea epicentrului, iar cea mai mare replică a fost de 5,3, la aproximativ 17 km de epicentru, potrivit Xinhua News. Departamentul de căi ferate din Xinjiang a întrerupt imediat operațiunile și se pare că 27 de trenuri au fost afectate de cutremur, potrivit Xinhua.

Activarea serviciilor de răspuns de urgență

Administrația chineză pentru cutremure a declarat că a activat imediat serviciile de răspuns de urgență, împreună cu Biroul Cartierului General de Ajutorare în caz de Cutremur și ministerul chinez pentru managementul situațiilor de urgență, care a declarat că mai multe departamente şi-au coordonat eforturile de ajutorare, furnizând corturi de bumbac, haine, plăpumi, saltele, paturi pliante și sobe de încălzire, a precizat agenţia Xinhua.

În Kazahstanul vecin, ministerul kazah pentru situații de urgență a anunțat că cel mai recent cutremur a avut o magnitudine de 6,7 grade pe scara Richter.

În cel mai mare oraș din Kazahstan, Almaty, locuitorii au fugit din casele lor și s-au adunat afară în ciuda vremii reci, unii îmbrăcați doar în pijamale și papuci. Nu au fost raportate pagube. Seismele şi replicile lui au fost resimțite și în Uzbekistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.