Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur puternic în Ecuador: eforturile de salvare sunt în plină desfășurare pentru a scoate victimele de sub dărâmături - Video

wvi.org
cutremur ecuador

Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui seism cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter, care a lovit sâmbătă coastele Ecuadorului, în nordul statului Peru, informează Rador.

UPDATE 05.51

Cel puţin 14 persoane au murit într-un cutremur puternic care a zguduit sâmbătă o regiune de coastă a Ecuadorului şi nordul statului Peru, provocând daune structurale mai multor case, şcoli şi centre medicale, relatează Reuters, citat de news.ro.

"Rămânem în teritoriu verificând daunele cauzate de cutremur în această dimineaţă. Vreau să confirm că sunt alături de voi şi să-mi exprim solidaritatea şi angajamentul faţă de victime", a spus preşedintele ecuadorian, Guillermo Lasso.

Agenţia de comunicare a preşedinţiei a declarat că seismul a provocat moartea a 14 persoane şi peste 380 de persoane au fost rănite, în mare parte în provincia El Oro.

Agenţia a declarat că cel puţin 44 de case au fost distruse, în timp ce alte 90 au fost avariate. Aproximativ 50 de unităţi de învăţământ şi peste 30 de centre de sănătate au fost, de asemenea, afectate, în timp ce mai multe drumuri au fost blocate de alunecările de teren cauzate de cutremur. Aeroportul Santa Rosa a suferit pagube minore, dar a rămas în funcţiune.

Ora 03.01

Mai multe clădiri s-au prăbuşit sau au fost avariate, cea mai afectată provincie fiind El Oro, unde sunt zeci de persoane prinse sub dărâmături. Imaginile postate pe media sociale arată cum oamenii sapă cu mâinile goale în moloz pentru a ajunge la cei prinşi dedesubt.

Preşedintele ecuadorian, Guillermo Lasso, a cerut populaţiei să rămână calmă şi autorităţilor să evalueze pagubele. Seismul, care s-a produs la o adâncime de 66 de km şi a avut epicentrul la 10 km distanţă de oraşul Balao, a fost resimţit şi în Peru, dar oficialii peruani au declarat că nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale. Este cel mai puternic cutremur care loveşte Ecuadorul din 2016 până acum.

În aprilie 2016, aproape 700 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte mii de persoane au fost rănite după producerea unui seism cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.