Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur puternic în Filipine

cutremur

Un cutremur cu magnitudinea 5,1 s-a produs miercuri în estul statului Filipine, la mai mult de o lună după ce un alt cutremur a ucis trei oameni în aceeaşi regiune, informează DPA, potrivit agerpres.ro

Nu au fost înregistrate pagube materiale sau victime, potrivit autorităţilor locale. 

Epicentrul cutremurului a fost localizat la nord-estul oraşului Albuera din provincia Leyte, situat la 578 de kilometri de Manila, potrivit Institutului de Vulcanologie şi Seismologie din Filipine. 

Şcolile au fost închise, iar autorităţile locale au dat ordin inginerilor să verifice clădirile din Ormoc City şi Albuera pe fondul avertismentelor producerii unor replici. 

Cutremurul s-a simţit cel mai puternic în Ormoc City, localitate afectată de seismul de 6,5 din luna iulie, în urma căruia au murit trei oameni şi au fost răniţi aproape 500. 

Peste 16.000 de locuitori au fost evacuaţi după cutremurul din iulie, iar câteva sute se află încă în centrele de primire din localităţile afectate. 

Filipine este localizat pe ''inelul de foc'' al Pacificului, zonă în care se produc 90% dintre cutremurele lumii. 

Cel mai recent cutremur major care a afectat statul a avut magnitudinea de 7,1, s-a produs în octombrie 2013 şi a făcut peste 220 de victime în zona centrală a Filipine. 

În iulie 1990, peste 2.400 de oameni au fost ucişi pe insula Luzon (în nord) de un cutremur de 7,8, una dintre cele mai puternice mişcări telurice care a afectat statul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.