Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

(UPDATE) CUTREMUR puternic într-o staţiune foarte apreciată de turiştii români - FOTO

cutremur seismograf

UPDATE 12:57. Un cutremur cu magnitudinea 5,3 a zguduit marţi sud-vestul Turciei, în apropierea staţiunii Bodrum de pe ţărmul Mării Egee, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Cutremurul s-a produs la 14 km sud-est de oraşul Bodrum, de pe malul Mării Egee, la o adâncime de 10 km, a precizat USGS. Nu se ştie până acum dacă au existat răniţi în urma seismului. Totuşi, notează AFP, multe persoane care se aflau la Bodrum s-au panicat şi au ieşit în stradă, temându-se că clădirile s-ar putea prăbuşi, a informat postul turc NTV.

Bodrum este o staţiune foarte populară şi este plină de turişti turci şi străini în lunile de vară, notează Reuters.

"Ne-am zguduit în timpul nopţii şi apoi din nou foarte puternic în această dimineaţă. Mi-am pus pantofii şi am mers în altă cameră care a fost zgâlţâită tot timpul, a durat mult timp", a declarat telefonic un martor pentru Reuters.

Cutremurul nu este singurul care a zguduit regiunea Mării Egee în această vară. Luna trecută, un seism puternic, cu magnitudinea între 6 şi 6,7, a provocat moartea a doi turişti pe insula grecească Kos şi rănirea a sute de persoane în Turcia şi Grecia, făcându-i pe oameni să iasă panicaţi pe stradă şi provocând haos şi în staţiunea Bodrum.

În iunie, un seism puternic cu magnitudinea 6,3 a lovit coasta vestică a Turciei şi insula greacă Lesbos, provocând moartea unei persoane şi zguduind clădiri şi în provincia turcă Izmir, şi în capitala greacă Atena.

Un cutremur puternic de pământ s-a înregistrat în urmă cu puţin timp în Turcia, într-o staţiune turistică din regiunea Bodrum. Bodrum şi staţoiunile din regiune sunt o destinaţie foarte populară şi pentru mii de turişti români.

Seismul a avut o magnitudine de 5,3 grade pe scara Richter, conform USGS. Deocamdată, nu există date despre eventuale victime sau pagube materiale.

content-image

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 a zguduit marţi staţiunea turcă Bodrum, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), relatează Reuters, potrivit agerpres.

Cutremurul s-a produs la 15 km sud-est în largul oraşului Bodrum, de pe malul Mării Egee, a precizat sursa citată. Nu s-au raportat pentru moment pagube sau răniţi.

Bodrum este o staţiune foarte populară şi este plină de turişti turci şi străini în lunile de vară, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.